Opfordring til bilister inden sidste broløb: Lad jer ikke opsluge

Motionsløbet over Storebælt bliver det sidste

Løberne får for foreløbigt sidste gang lov at løbe motionsløb hen over Storebæltsbroen lørdag. Sådan så det ud under løbet tilbage i 2011. Foto: PR/Sund og Bælt
Løberne får for foreløbigt sidste gang lov at løbe motionsløb hen over Storebæltsbroen lørdag. Sådan så det ud under løbet tilbage i 2011. Foto: PR/Sund og Bælt

Det er blevet kaldt 'Danmarks mest unikke løb', men lørdag d. 9. september bliver foreløbigt den sidste udgave af motionsløbet, der løbes hen over Storebæltsbroen.

Løbet har været genstand for meget debat, og i juli meldte landets transportminister, Ole Birk Olesen, ud, at broløbet over Storebælt bliver det i sidste.

- Det er vigtigt at opretholde fri passage mellem landsdelene og på andre centrale strækninger, lød det dengang fra ministeren.

Lørdag bliver det i denne omgang sidste løb hen over Storebæltsbroen altså som nævnt afviklet, og trafikanter skal forvente, at det tager længere tid at komme over broen end normalt.

- Storebælts medarbejdere, politiet og ledelsen af Broløb 2017 har forberedt sig grundigt for at sikre, at trafikken over Storebælt kører så glat som muligt under Broløbet 9. september 2017, oplyser Sund og Bælt i en pressemeddelse.

Under løbet vil den kørende trafik over Storebælt blive afviklet i to spor med dobbeltrettet trafik og hastighedsbegrænsning på 80 km/t, på samme måde som på en landevej.

Se også: Minister lukker 'Danmarks mest unikke løb': - Det bør være muligt

Lad jer ikke opsluge
Omlægningen af trafikken til to spor begynder kl. 14.15 lørdag, så hvis du vil være sikker på at undgå længere rejsetid, skal du køre over Storebæltsbroen inden kl. 14. Sund og Bælt forventer, at trafikken i begge retninger igen vil være normal omkring kl. 22.

Samtidig sender Sund og Bælt en opfodring af sted til de bilister, der skal hen over broen lørdag.

- Bilister, der kører over broen, opfordres til at tage hensyn til de øvrige trafikanter og lade være med at lade sig opsluge af løbet, lyder det.

Det er idrætsforeningerne i Nyborg og Korsør, der arrangerer løbet, og et evt. overskud går til det lokale idrætsliv.

Løberne har 2 timer og 30 minutter til at tilbagelægge de 17 km af ruten, der går over broen, og det sker i tidsrummet kl. 16.30-19.00, hvor Storebælts prognoser viser, at der kun er let trafik over broen.

Læs mere om, hvordan du opdaterer trafiksituationen, hvis du skal krydse Storebælt lørdag her.

Hvad mener du? Er det godt, at det er sidste gang, der løbes motionsløb hen over Storebælt?

Se også: Stemmer i med DF: Skadede biler skal ikke skrottes

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen