Annonce:
Annonce:

Overborgmester vil af med dieselbiler i hovedstaden: Nu skal de forbydes - eller ejerne straffes

Frank Jensen vil have forbud mod nye dieselbiler i København fra 2019

Overborgmester Frank Jensen (S) vil have forbud mod nye dieselbiler i København fra 2019. Alternativt skal det være dyrere at parkere. Foto: /ritzau/Jens Dresling
Overborgmester Frank Jensen (S) vil have forbud mod nye dieselbiler i København fra 2019. Alternativt skal det være dyrere at parkere. Foto: /ritzau/Jens Dresling
Annonce:
Følg Biler

Det skal være slut med nye dieselbiler i København, hvis det står til overborgmester Frank Jensen (S).

Det fortæller Politiken og overborgmesteren selv på sin hjemmeside.

Konkret foreslår Frank Jensen i et udspil om luftforurening i hovedstaden at forbyde dieselbiler, der bliver registreret efter 1. januar 2019, at køre ind i miljøzonen i København.

- Det er ikke nogen menneskeret at forurene luften for andre. Derfor skal vi have dieselbilerne udfaset, siger Frank Jensen til Politiken.

Forslaget vil altså ramme folk, som har planer om at købe nye dieselbiler efter januar 2019. Med andre ord vil nuværende dieselbilejere godt kunne køre ind i hovedstaden.

Annonce:

På sin hjemmeside forklarer Frank Jensen, 'at de, der har allerede har en dieselbil, ikke bliver tvunget til at skifte før nødvendigt. Det vil udfase dieselbiler fra byen i takt med, at de gamle biler skrottes,' står der på Frank Jensens hjemmeside.

Klassisk benzinsluger bliver grøn: Kan køre 50 km kun på strøm

Straf til ejerne
Hvis overborgmesterens forslag skal gå igennem, kræver det, at kravene til miljøzonen i København bliver skærpet, og det kan kun ske ved en lovændring, hvorfor Frank Jensen skal have flertallet i Folketinget til at stemme for.

Hvis ikke det lykkes, vil han ifølge Politiken i stedet fordoble prisen på en parkeringslicens til 2.300 kroner til folk, der køber en dieselbil efter 1. januar 2019.

Herhjemme anslås det, at adskillige mennesker hvert år dør for tidligt på grund af dieselforurening.

Ifølge Politiken viser forskning, at der hvert år dør cirka 20 københavnere på grund af udledning af kvælstoffer fra vejtrafik, mens et nyt studie anslår, at 60 danskere hvert år dør for tidligt på grund af forurening fra dieselbiler.

Annonce:

- Jeg gør det, fordi jeg ved, at det kommer til at betyde noget for de mange, mange københavnere, der får luftvejssygdomme, siger Frank Jensen til Politiken.

Mens salget faldt: Disse biler storkøbte danskerne under forhandlinger om afgifter

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: