Annonce:
Annonce:

P-firma reserverede 100 kroner for parkering til 17 kroner: - Det kan ikke passe

Firmaet forsvarer sig med, at de vil være sikre på at få deres penge

Parkeringen kostede i sig selv kun 16,68 kroner for de omtrent halvanden times parkering. Foto: Privatfoto
Parkeringen kostede i sig selv kun 16,68 kroner for de omtrent halvanden times parkering. Foto: Privatfoto
Annonce:
Følg Biler

- Det kan ikke passe, at de skal låse penge fast i 30 dage for, at jeg skal parkere til 16,68 kroner, siger Henrik Kløjgaard til Ekstra Bladet.

Mandag d. 26 juni parkerede han sin bil bag ved Regionshospital Horsens på Sundvej i Horsens.

Han skulle på hospitalet for at besøge et sygt familiemedlem.

Klokken 13.43 parkerede han på p-pladsen. Lige under halvanden time senere klokken 15.02 forlod han parkeringspladsen igen.

En parkering, der beløb sig til 16,68 kroner, da han tjekkede ud ved at sætte betalingskortet i p-automaten.

- Det har jeg ikke noget problem med. Men jeg kan ikke forstå, at de skal reservere 100 kroner fra min konto for at parkere der, siger Henrik Kløjgaard til Ekstra Bladet.

For det har det private parkeringsfirma Apcoa, som ejer p-pladsen, nemlig gjort. Reserveret 100 kroner fra Henrik Kløjgaards konto.

Annonce:

- Vi reserverer kun et gebyr, hvis man betaler med et debitkort med saldokontrol som f.eks. Mastercard, Visa Elektron eller udenlandske kreditkort, fortæller Michael Christensen, direktør i Apcoa Danmark, til Ekstra Bladet.

- Reservationen af beløbet på 100 kroner skyldes, at debitkort har saldokontrol, som betyder, at kortindehaveren ikke kan foretage køb, der beløbsmæssigt overstiger det indestående, der er på kundens konto, fortæller han.

Glemte spædbarn i bil i 40 graders varme: Otte timer senere var babyen død

- Vi synes, det er rimeligt
Til Ekstra Bladet fortæller Henrik Kløjgaard, at han endnu ikke har fået refunderet de reserverede penge for parkeringen, som han foretog 26. juni.

- Hvis man holder på pladsen hver dag, forsvinder der jo 100 kroner pr. gang, siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg synes, det er frækt. Hvordan kan de tillade sig at låse pengene fast, når man har betalt for parkeringen, siger han.

Annonce:

Henrik Kløjgaard har flere gange kontaktet Apcoa for at få at vide, hvor lang tid han skal vente på, at beløbet på de 100 kroner ikke længere er reserveret af parkeringsfirmaet.

30 dage, har svaret lydt.

Hos Apcoa fastholder man, at reserveringen af beløbet er velbegrundet.

-  Vi synes, at det er rimeligt, at vi er sikre på at få betaling for en parkering, som er købt og foretaget. Størrelsen på beløbet, der reserveres, fastsættes ud fra, hvad en gennemsnitlig parkering koster på det pågældende parkeringsområde, fortæller Michael Christensen til Ekstra Bladet.

- I det øjeblik bilisten tjekker ud ved bagudbetaling, bliver den korrekte pris for parkeringen udregnet, en kvittering bliver udskrevet, og det reserverede beløb bliver ophævet, lyder svaret.

Annonce:

- Pga. transaktionsbehandlingen hos bankerne, kan det ske, at ophævelsen af det reserverede beløb trækker ud. Vi oplever, at det sker på få dage, men desværre ser vi også eksempler på, at det tager uger. Apcoa har ikke indflydelse på processen, og Apcoa har heller ikke råderet over pengene i perioden frem til ophævelsen sker, lyder det fra direktør Michael Christensen.

Hvad siger du? Er det rimeligt, at parkeringsfirmaet reserverer 100 kroner, selv om parkeringen i sig selv ikke koster mere end 20 kroner? 

Vejvrede fører igen til smadret rude: Mand tæsker løs på bybus

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: