Annonce:
Annonce:

P-plads på 12 kvadratmeter? Så bliver det 970.000 kr., tak

Prisen blev dobbelt så høj som udbudsprisen

Der er kamp om at få en fast parkeringsplads i de store byer, og det skruer priserne godt i vejret. Foto: Colourbox
Der er kamp om at få en fast parkeringsplads i de store byer, og det skruer priserne godt i vejret. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Biler

Det kan godt være, vi fra tid til anden brokker os over priserne for at parkere herhjemme, og vi hører også historier om folk, der må betale i dyre domme for at købe en parkeringsplads - især i de større danske byer - men den pris som en p-plads i Oslo netop er blevet solgt til er alligevel chokerende.

1.22 millioner norske kroner (970.000 danske kroner) lød den endelige salgspris, selv om parkeringspladsen, der ligger i den populære bydel Sørenga i Oslo, var udbudt til 600.000 norske kroner. Det fortæller VG.

- Det er et helt vanvittigt prisniveau. Sælgeren lægger op til, at det kun er de allerrigeste, som skal have en parkeringsplads på Sørenga, siger Halvor S. Hjelde, som selv er beboer i Sørenga, til VG.

Annonce:

De beboere, som VG har snakket med, fortæller til avisen, at de var med et stykke op i budrunden, men at de måtte give op, da priserne blev så høje på de i alt 15 parkeringspladser, som var til salg.

- Markedet bestemmer
Direktøren for Sørenga Utvikling Bjørn-Tore Olsen fastholder, at en pris på 1.2 millioner kroner for en parkeringsplads på 12 kvadratmeter er et udslag af markedet.

- Vi udbød parkeringspladserne til en mindstepris på 600.000 kroner. Så er det markedet, som bestemmer, hvad slutprisen bliver, siger han til VG.

Han vil ikke forholde sig til den kritik, som Halvor S. Hjelde rejser om, at det kun bliver de rige, der kan købe parkeringspladser til den slags priser.

- Det vil jeg ikke kommentere. Men alle som bor her, havde i udgangspunktet mulighed for at køre en af de resterende 15 pladser, vi havde igen, siger Bjørn-Tore Olsen.

Har du hørt om lignende danske tilfælde?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: