På ulykkesramt landevej: Fartkamera fanger bilist med 178 km/t.

Mange kørte torsdag langt over hastighedsgrænsen på en landevej på Djursland, og særligt én bilist havde travlt med at komme frem

En betjent med et fartkamera som dette fik i går øje på flere bilister, der havde bemærkelsesværdigt travlt med at komme frem. Foto: Michael Hansen
En betjent med et fartkamera som dette fik i går øje på flere bilister, der havde bemærkelsesværdigt travlt med at komme frem. Foto: Michael Hansen
Følg Biler

8,3 minutter. Mere tid sparer man ikke ved at køre 178 km/t. i stedet for 80 km/t. på de 20 kilometer landevej fra Drastup til Ebeltoft på Djursland.

Til gengæld kommer det minimum til at koste bilisten, der torsdag kørte den svimlende hastighed på Ebeltoftvej, en tur i retten, seks måneders ubetinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 6000 kroner.

Cirka halvvejs på ruten stod nemlig en politibetjent med et fartkamera på en trefod, som nåede at fange et billede af den hurtige personvogn, før den passerede.

Han havde til gengæld ikke mulighed for at eftersætte og få bilen stoppet, og føreren kan derfor i stedet se frem til en mail i en e-Boks.

181 km vej opgraderes: Her må du snart køre hurtigere

'Alt, alt for mange'
Politibetjenten stod på Ebeltoftvej mellem klokken 15 og 20 torsdag, fordi vejen har været plaget af mange uheld og endda er kategoriseret som en ulykkesstrækning.

6-700 bilister passerede i løbet af de cirka fem timer, og heraf kørte hele 182 for stærkt.

- Det er meget stor andel. Alt, alt for for mange kører alt, alt for stærkt her, og det betyder også, at det nok ikke er sidste gang, vi står her, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen.

Af de 182, der brød hastighedsgrænsen, kørte 25 så stærkt, at de kan se frem til et klip i kørekortet, og fire får yderligere en betinget frakendelse af kørekortet.

Den ene bilist, der kørte 178 km/t. får nu mulighed for at forsvare sin lovovertædelse foran en dommer.

Så meget distraherer håndfrie systemer i bilen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+