Parkering for millioner: Priserne for p-pladser i denne storby slår alt

Der er rift om pladserne i Hong Kong, og en helt almindelig parkeringsplads i bymidten kan koste millioner af kroner

En lejet p-plads i centrum af København kan løbe op i over 2000 kroner, men det er vand set i forhold til, hvad beboere i Hong Kong må lægge for deres egen plads i p-huset. Arkivfoto: Martin Lehmann
En lejet p-plads i centrum af København kan løbe op i over 2000 kroner, men det er vand set i forhold til, hvad beboere i Hong Kong må lægge for deres egen plads i p-huset. Arkivfoto: Martin Lehmann

Har du en bil, kender du formentlig irritationen over de danske parkeringspladser: Der er alt for få af dem, og hvis man vil have en fast plads til køretøjet, koster det kassen.

Men så kan du trøste dig med, at det trods, alt kunne være betydeligt værre. Du kunne jo bo i Hong Kong.

Her er parkeringspladser blevet så eftertragtede, at nogle af dem efterhånden koster mere end en lille lejlighed herhjemme. En plads på bare 2,5 x 5 meter er netop blevet udlejet til en månedlig leje på 10.000 Hong Kong-dollars, svarende til lidt over 7.500 danske kroner. For en parkeringsplads.

Steget med 25 procent på et år
Pladsen hører ifølge South China Morning Post til et luksuriøst bygningskompleks i Hong Kong-bydelen Kowloon. Og på grund af den store efterspørgsel på parkeringspladser i området er prisen vokset med en fjerdedel på blot et år. Det fortæller Eric Lam, som er salgsdirektør i ejendomsfirmaet Ricacorp Properties.

- Det er den dyreste i Hong Kong nogensinde. Prisen er steget med 25 procent fra en leje på omkring 6.000 kroner, da køberne flyttede ind sidste år, siger han til avisen.

Bygningen med luksuslejligheder og pebrede parkeringspriser hedder Ultima og har kun 370 p-pladser til 527 lejligheder. Derfor er der rift om pladserne blandt beboerne, og det er også medvirkende til, at prisen er blevet presset i vejret.

- Dem, der køber lejlighed i Ultima, er som regel rige og ejer mere end én bil. Manglen på parkeringspladser er derfor forværret yderligere som resultat, siger Ricacorps regionale direktør, Man Lam, til South China Morning Post.

Se også: Intelligente nummerplader kan opkræve fartbøden med det samme

Kontant pris: 3,7 millioner kroner
De ejere, som ønskede at købe p-pladsen med det samme frem for blot at leje den, måtte også punge heftigt ud. I begyndelsen af marts i år blev en af pladserne i den luksuriøse bygning solgt for svimlende 3,7 millioner kroner.

Det beløb nærmer sig verdensrekorden på 4 millioner kroner for den dyreste parkeringsplads i verden. Rekordholderen er i øvrigt også en parkeringsplads i Hong Kong, der blev solgt i juni sidste år. Alene i første kvartal af 2018 blev der handlet p-pladser i Hong Kong for 2,7 milliarder kroner.

Det er ikke for at tage luften ud af din vrede, hvis du er en af de danskere, der må punge ud med over 2.000 kroner om måneden for din p-plads. Men det kunne trods alt være værre.

Se også: Kørte 160 km/t på landevejen: Turist i vanvidsræs i superbil

20 kommentarer
Vis kommentarer