Annonce:
Annonce:

Pas på! Ikonisk amerikanerbil dumper sikkerhedstest

At bilen er amerikansk er ikke lig med, at den er sikker. FDM fraråder køb

Her kan du se, hvordan Ford Mustang klarer sig i crashtest. Video: Euro NCAP
Annonce:
Følg Biler

Det er en sand klassiker, når vi taler amerikanerbiler, men det er en god idé at man lige tjekker sikkerhedstesten, før man vælger at punge ud.

For Ford Mustang er blandt årets første tests ved Det Europæiske Sikkerhedssamarbejde, Euro NCAP, og den falder igennem med et brag, og må nøjes med kun to stjerner, hvilket er et stykke under, hvad vi i dag normalt forventer af nye biler. Det bekymrer FDM.

Annonce:

- Det er efterhånden sjældent, at FDM helt fraråder nye biler, men med Ford Mustang er det svært at gøre andet. Bilen dumper med et brag i kollisionstesten, og de sikkerhedssystemer, der efterhånden er standard i de fleste nye biler, fås slet ike til Ford Mustang. Den ikoniske amerikanerbil opgraderes ganske vist senere i år med både automatisk nødbremse og linjevogter, men det ændrer ike ved, at bilen her og nu er langt under det sikkerhedsniveau, Ford ellers er kendt for, siger Søren W. Rasmussen, der er FDMs repræsentant i Euro NCAP, i en pressemeddelelse.

Nu kan din Brobizz blive til en 'EuroBizz'

Sværere at få topkarakter
Euro NCAP har i år 20 års fødselsdag, da de siden 1997 har testen sikkerheden ved adskillige nye modeller.

Sikkerhedskravene hos det uvildige samarbejde blev dog skærpet gevaldigt i 2016, hvor især kravene om nye sikkerhedssystemer, som automatisk nødbremse har gjort det sværere at få topkarakter. Dette har også resulteret i, at flere modeller er blevet testet både med og uden det ekstra sikkerhedsudstyr, hvis det ikke kommer som standard.

Salgsboom: Danskerne vil have luksusbiler

Topkarakter til Volvo
Samtidigt med at Ford Mustang var til test, så var Volvos to sikkerhedsmæssigt ens modeller S90 og V90 også til test. Begge biler inkasserede de maksimale fem stjerner.

Annonce:

- Sikkerhed har gennem alle årene været en fast del af Volvo, og det viser de endnu en gang med den nye 90-serie. Begge biler klarer kollisionstesten flot og nok så vigtigt er alle de nye vigtige sikkerhedssystemer standard. Det gør selvfølgelig ikke bilerne billigere, men det betyder, at den høje sikkerhed ikke er noget, der skal tilkøbes. Det er ellers desværre ofte tilfældet herhjemme, hvor de danske afgifter gør sikkerhedssystemerne uforholdsmæssigt dyre og derfor fravælges, forklarer Søren W. Rasmussen. 

Vild teknologi: Kom fra Aarhus til København på et kvarter

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: