Pas på! Politiet advarer mod farlig tendens i påsken

Politiet har traditionen tro særligt fokus på hastighed, spiritus- og narkotikakørsel i påskedagene

Politiet opfordrer til, at man aftaler på forhånd, hvem der skal køre bilen hjem, hvis man skal til påskefest. Arkivfoto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Politiet opfordrer til, at man aftaler på forhånd, hvem der skal køre bilen hjem, hvis man skal til påskefest. Arkivfoto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Sild, snaps og steg har i mange år hørt sig til, når vi har fejret Jesu død og opstandelse med familien i påskedagene.

Og lige så sikker som silden på bordet har det desværre også altid været, at mange efterfølgende er kørt hjem, selv om de har skålet én gang for meget med svigerfar.

Derfor vil færdselspolitiet traditionen tro være yderligere til stede på de danske veje i påskedagene fra 23. marts til og med mandag 2. april. Og antallet af snaps i bilisternes blod er ikke deres eneste fokuspunkt - de vil også holde øje med hastighed og narkotikapåvirket kørsel.

- Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Glad Porsche-køber ville prøve bilen af: 10 minutter efter var den væk

Pust og spyt
Andelen af dødsulykker, hvor spiritus er indblandet, ligger trods et fald de seneste år fortsat højt.

Spiritusulykker stod således for cirka hver syvende dødsulykke i 2016 og 2015, viser tal fra Danmarks Statistik. For fem år siden var spiritus indblandet i hver 5. dødsulykke, og for ti år siden var det hver 4. Politiet håber med sin påskeindsats at være med til at få andelen til at falde yderligere.

Hvis du bliver stoppet af politiet kan det dog også være, du bliver bedt om mere end bare at puste i maskinen. Politiets fokus på narkotika- eller medicinpåvirkede bilister betyder nemlig, at betjenten i nogle tilfælde også skal bruge en spytprøve fra dig.

For høj hastighed
Foruden at vinke bilister til siden til et pust vil politiets hastighedskontrol være særligt til stede over hele landet.

Fotovognen bliver i særlig grad rullet frem på steder, hvor mange generelt kører for stærkt eller kører galt. Man vil dog også kunne møde blitzen på andre strækninger i løbet af påskedagene, forlyder det.

Ifølge Rigspolitiet er hastighed en 'betydende faktor' i halvdelen af de dødsulykker, der er sket i perioden 2010 til 2015.

Hurtig svensk herregårdsvogn: Volvo løfter sløret for ny Audi-dræber

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+