Annonce:
Annonce:

Pernille fik bøde for at tale ved højre øre: Men hun er døv på højre øre

Politiet deler rundhåndet bøder ud for håndholdt mobilsnak under kørsel - også selvom de ikke altid har den bedste sag

En hånd ved øret kan nemt udløse en bøde - også selv om den ikke gemmer på en mobiltelefon. Modelfoto: Jakob Jørgensen
En hånd ved øret kan nemt udløse en bøde - også selv om den ikke gemmer på en mobiltelefon. Modelfoto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Biler

Siden Ekstra Bladet først skrev om Kasper Herbst, som har fået en bøde for at tale i mobiltelefon, mens han kørte bil, selv om han brugte sit headset, har Ekstra Bladets Facebook-side bugnet med kommetarer fra læsere, der har været ude for noget tilsvarende.

Sad med hånden ved øret: Fik bøde for at tale i håndholdt mobil

I sidste uge skrev vi om Karla, der blev stoppet af politiet for brug af håndholdt mobil, selv om den lå i bagagerummet. Og 74-årige Inge, der i retten beviste, hun ikke havde foretaget opkald men alligevel blev dømt til at betale bøden på 1500 kroner.

Politiet stoppede Karla for at tale i mobil - men den lå i bagagerummet

Døv på højre øre
Det har fået Pernille til at henvende sig. Hun blev i januar stoppet af politiet for at tale i mobiltelefon under kørsel.

Annonce:

- Der stod en betjent oppe på bakken, og lidt længere nede blev jeg vinket ind af en anden betjent. Han sagde, hans kollega havde set, da jeg kørte forbi ham, at jeg havde siddet med min telefon i højre hånd op til mit højre øre og talt, fortæller Pernille til Ekstra Bladet.

Der er bare lige ét problem med den iagttagelse, som politiet foretog.

- Jeg talte i telefon, men jeg havde headset i, fordi jeg er hørehæmmet og døv på højre øre, så jeg kan slet ikke høre noget på højre øre, siger Pernille, der også har nedsat hørelse på venstre og derfor altid bruger headset, når hun taler i mobiltelefon.

- Ellers kan jeg næsten ikke høre, hvad der bliver sagt, fortæller Pernille, der sagde til betjenten, at han jo kunne se, hun brugte headset.

- Han sagde, at hans kollega havde sagt noget andet, og det var det, han skulle gå ud fra, fortæller Pernille.

- Fortalte du betjenten, du er døv på det højre øre?

Annonce:

- Det nåede jeg ikke, for det gik ret stærkt med, at han stak bøden i hovedet på mig, og så skubbede han mig nærmest ud på vejen igen, siger Pernille, der nu har en bøde på 1500 kroner hængende hjemme på opslagstavlen.

- Jeg har været ved at skrive til dem, at jeg vil i retten, men jeg har ikke hørt fra dem, og jeg er ret træt af at vente på det, så jeg tror bare, jeg betaler. Jeg har hverken tid eller overskud til at gøre noget ved det, siger Pernille opgivende.

Kløede mig på grund af psoriasis
Og Pernille er langt fra den eneste med et absurd eksempel. Rebecca sad med hånden ved øret, og det blev også forvekslet med en mobiltelefon.

- Har selv prøvet det for nogle år siden. Holdt i kø på vej hjem fra job. Var træt, så sad og hang. Og de kom fra modsatte retning. Men kunne intet gøre og min telefon lå også i tasken, skriver Rebecca på Ekstra Bladets Facebook-side, hvor kommentarerne er strømmet ind.

Annonce:

- Been there, done that, men blev sgu tosset på den arrogante skid - der satte efter mig med blink på. Der er håndfri monteret og integretet i bilen. Jeg kløede mig i øret på grund af psoriasis. Tilbød ham også at se opkaldslisten. 'Slap' med en advarsel - fandeme frækt, skriver Lisa.

Annonce:

- Har fået to bøder på den måde med mit arbejde. Mobilen ligger i handskerummet låst væk sammen med pungen. Kører affald og sidst tabte jeg sagen i retten. Kunne bevise med vidne og udprintet dataforbrug fra udbyderen, at den ikke havde været aktiv i over fem timer. Firma-mobilen sagde det samme, men betjenten sagde så, at jeg havde skrevet sms. Ingen sms-forbrug som kunne bevises. Nåååå men så havde jeg talt i mobil. Kunne også bevises, at jeg ikke havde. Nå, men så havde jeg bare holdt den i hånden. Med den udtalelse tabte jeg. Også selvom der er håndfri i bilen. I dag har jeg et kamera, som filmer begge retninger, som kan bevise det, skriver Daniel.

- Jeg fik en bøde for to uger siden, for at flytte min telefon fra en lille hylde i forruden til passagersædet, mens jeg holdt for rødt. Flyttede den, fordi den blændede mig. To betjente påstod, jeg havde brugt min mobil. Har ikke vedkendt mig at have brugt den, men bøden fik jeg alligevel, skriver Anette.

- Jeg blev selv stoppet torsdag i sidste uge for at have benyttet mobiltelefon. Det passer ikke, og jeg kan ikke få lov til at se beviser for det. Det er påstand mod påstand. Jeg har nægtet det, men det ender sikkert med en retssag og hvem mon så vinder?, skriver Kirsten.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Pas på med at have hånden ved øret, når du kører bil. Det kan ligne, du har en telefon i hånden. Modelfoto: Stine Tidsvilde
Pas på med at have hånden ved øret, når du kører bil. Det kan ligne, du har en telefon i hånden. Modelfoto: Stine Tidsvilde
 

- Sådan kørte jeg også med hånden ved øret. De fulgte mig helt ned i parkeringskælderen. Og sagde: 'Du får en bøde for at tale i mobiltelefon'. Men den lå herhjemme, havde den ikke med, skriver Annette.

- Jeg har desværre også fået en bøde på 1500 kroner, fordi betjenten mente, jeg havde talt i telefon. Jeg kløede mig på øreflippen, og min telefon lå i min taske, skriver Mette.

Annonce:

- Min far prøvede det samme. Hans telefon lå også i bagagerummet. Men der var intet at gøre, værsgo at betal, skriver Camilla.

Havde mellemørebetændelse og tog sig til øret
- Jeg havde lige været hos lægen, da jeg havde mellemørebetændelse, og det gjorde frygtelig ondt. Tog mig fra tid til anden til øret da jeg holdte for rødt. Lige som jeg skal til at køre, kommer betjenten op til mig og siger; 'Du taler i telefon, unge dame'. Jeg kiggede forundret på ham og spørger hvorfor, han tror det. Han siger, han har set, jeg har stoppet den i lommen. Det var et lommetørklæde, jeg havde lommen. Men bøde fik jeg. Blev sur og gal og ikke mindst dybt frustreret over at blive beskyldt for noget, jeg slet ikke havde gjort. Min telefon lå hjemme, skriver Stine.

Poltiet har bevisbyrden
- Hvem har besvisbyrden i sådan en sag?

Annonce:

- Generelt har politiet bevisbyrden. Det er os, der skal kunne godtgøre, at der har været en mobiltelefon i hånden, har vicepolitiinspektør Erik Mather fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi tidligere fortalt Ekstra Bladet om lignende sager.

- Vores bevisbyrde vil være vidneudsagn fra den pågældende betjent, men det er ikke sådan, at vi har fotodokumentation eller anden håndgribelig bevisførelse, for det findes ikke i den her slags sager, siger Erik Mather, der er leder af færdselspolitiet i Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: