Annonce:
Annonce:

Politiet advarer bestemt type bilejere: 'Pas på indbrud'

- Antallet af indbrud er stadig alt for højt, lyder det

En eksplosiv vækst i antallet af indbrud får politiet til at advare brugere og ejere af en bestemt biltype. Foto: /ritzau/Mads Winther
En eksplosiv vækst i antallet af indbrud får politiet til at advare brugere og ejere af en bestemt biltype. Foto: /ritzau/Mads Winther
Annonce:
Følg Biler

Er du håndværker eller kører varebil til daglig, kan det måske være en god idé at læse med her.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har man nemlig oplevet en eksplosiv vækst i antallet af indbrud i varebiler i slutningen af 2016 og starten af 2017.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Over flere omgange har politiet derfor advaret om risikoen for indbrud - blandt andet ved at uddele foldere med gode råd til ejere og brugere af varebiler.

Men selv om advarslerne har haft en positiv effekt, er antallet af indbrud stadig for højt, lyder meldingen fra politiet.

Annonce:

- Jeg er ikke i tvivl om, at mange brugere af varebiler har fulgt vores råd, for der er blevet længere mellem de indbrud, hvor gerningsmanden blot knuser en rude i kabinen og åbner til varerummet via en fjernbetjening i kabinen. Nu er det blevet mere besværligt for tyvene, som er nødt til at skære eller klippe hul i varebilen for at få adgang til de ting, som de vil stjæle, siger politiinspektør Michael Flemming Rasmussen, leder af forebyggelsesafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Kender du en spritbilist? Så mange mistænker vi for at køre med promille

Stor stigning
I de første otte måneder af 2017 oplevede Midt- og Vestsjællands Politi en stigning på op til flere hundrede procent pr. måned set i forhold til 2016.

Kampagnen har gjort, at udviklingen i antallet af tyveri fra varebiler er 'fladet ud', men det er stadig ikke nok.

Derfor håber man hos politiet, at flere vil lytte til deres råd.

- Antallet af indbrud i varebiler er stadig alt for højt, så vi håber, at ejere og brugere af varebiler fremover også vil fokusere på andre af vore anbefalinger end det med at afbryde den fjernbetjente åbning af varerummet, som de åbenbart har taget til sig, siger Michael Flemming Rasmussen.

- Samtidig hører vi meget gerne fra folk, der observerer noget mistænkeligt omkring parkerede varebiler - typisk om aftenen eller i løbet af natten, siger han.

Annonce:

Politiet har blandt andet uddelt folderen til håndværkere ved f.eks. byggemarkeder og på byggepladser for hermed at formidle nogle simple råd mod tyveri af ofte dyrt værktøj fra deres varebiler. Formålet er at gøre det sværere for tyvene. I mange tilfælde er det konstateret, at tyvene blot har knust en rude ind til førerkabinen, hvorefter det har været muligt at låse varerummets døre op via en centrallås. På denne måde har tyvene nemt kunnet få adgang til værktøj og andre værdier i varerummet.

Fartsynder ville betale kammerat 7.000 kroner for at tage skylden: Nu har 'tricket' givet bagslag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: