Annonce:
Annonce:

Politiet delte billede fra ulykke: Så løste nettet den sværeste gåde

Politiet måtte søge hjælp til efterforskningen på internettet, da en cyklist for nylig blev fundet dræbt i vejsiden syd for Seattle

En tidligere synsmand kunne med det samme genkende  plastikstykket som en del af fronten på en ældre Chevrolet pickup. Foto: Chevrolet
En tidligere synsmand kunne med det samme genkende plastikstykket som en del af fronten på en ældre Chevrolet pickup. Foto: Chevrolet
Annonce:
Følg Biler

Et lille stykke sort plastik. Mere var der ikke tilbage af den bil, der for nylig kolliderede og dræbte en 66-årig cyklist syd for Seattle, USA. Gerningsmanden tog nemlig efterfølgende flugten.

Da der heller ikke var nogen vidner til ulykken, havde det lokale politi ikke meget at gå efter. Man forsøgte sig dog alligevel med en efterlysning på Twitter, hvor man samtidig viste det lille plastikstykke frem. Og det skulle vise sig at være en rigtig god idé.

Ifølge mediet The Drive kastede internettet sig over gåden i en tråd på forummet Reddit, og selv om plastikstykket ikke havde mange kendetegn, så fik et lille, u-formet indhak brugeren u/JeffsNuts til at reagere.

Annonce:

Fandt delen på nettet
Bag dette alias sad en tidligere synsmand fra Maryland, som i mange år havde lavet obligatoriske forlygtetjek på et hav af biler. Han skriver på forummet, at han straks genkendte det lille indhak, for det var her, skruen til at justere lygterne på ældre pickupper ofte sad.

Han gik derfor i gang med at researche og fandt en reservedel, der matchede den, politiet havde fundet. Ifølge leverandøren passede den til en Chevrolet pickup bygget mellem 1985 og 1988.

Dét var en ledetråd, politiet kunne bruge til noget. I stedet for blot at lede efter en sort bil, kiggede man nu efter en ældre pickup - og tirsdag i sidste uge, efter et anonymt tip om en pickup, der matchede synsmandens beskrivelse, fandt man både bil og ejer.

Det var ganske rigtigt en Chevrolet K10 pickup fra 1986, og ejeren kørte stadig i den, selv om kollissionen med den 66-årige cyklist havde ødelagt fronten.

Analyse: Så stor er forskellen på lån til populære biler

Faldt i søvn bag rattet
Ifølge The News Tribune forsøgte gerningsmanden sig først med en forklaring om, at han havde ramt en hjort, men indrømmede så alligevel, hvad der var sket.

Annonce:

Han var angiveligt på vej for at hente sin stedfars ven, da han faldt i søvn bag rattet og ramte cyklisten.

Ifølge anklageskriftet havde han kun fået fire timers søvn, men han troede, en energidrik ville være nok til at holde sig vågen på turen.

Da han ramte cyklisten, troede han først, det var en postkasse. Men da han steg ud og så den ødelagte cykel, gik han ifølge anklageskriftet i panik. Han tog flugten, da han 'ikke ville se en død krop', som mediet skriver.

Tyske myndigheder: Få snydesoftwaren fjernet, eller vi klipper pladerne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: