Politiet fik travlt med bødeblokken: Flere tusinde danskere gik i fælden

I uge to gennemførte politiet målrettede indsatser ved skoleveje landet over

Ekstra Bladet var med politiet på razzia. TV: Jakob Jørgensen

Uge to stod i trafiksikkerhedens tegn ved de danske skoler.

Landet over stod politiet fra de forskellige politikredse klar til at holde øje med trafikanternes adfærd ved skolevejene.

Fokus var især rettet mod blandt andet bilernes hastighed, brugen af seler, trafikale adfærd og brugen af cykellygter.

Nu har Rigspolitiet gjort status over den med målrettede indsats, og resultatet er, at der blev konstateret over 5300 forseelser i uge 2. Det fortæller de i en pressemeddelelse.

Heraf var 4243 hastighedsovertrædelser af den generelle hastighed i byerne og 399 af den skiltede hastighed.

62 voksne benyttede ikke sele, og i 44 tilfælde var børnene ikke fastspændt. 30 benyttede håndholdt mobiltelefon under kørslen, mens 138 havde mangelfuld eller forkert lygteføring.

Mand spurgte om hjælp til at tanke bilen op: Svaret fik ham til at gå amok

Stigning
Det samlede antal er en stigning set i forhold til den tilsvarende kontrol i 2017. Her registrerede Rigspolitiet lidt over 4700 forseelser.

- Samtidig har vi konstateret, at mange bilister ikke respekterer skiltningen, som er opsat ved skolerne. Typisk er der indkørsel forbudt i et givet tidspunkt på vejene, som fører direkte op til skolerne, så skolebørnene kan færdes sikkert, når de skal møde ind på skolerne, og denne skiltning respekterer mange bilister desværre ikke, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse.

- Derfor henstiller vi til, at bilisterne bruger de lovlige parkeringsarealer og respekterer skiltningen, når børnene skal sættes af. Vi har også konstateret, at mange cyklister kørte uden lys i lygtetændingstiden, og mange cyklede på fortovet eller modsat køreretningen på cykelstien, siger han.

I Nordjylland kørte 471 bilister for hurtigt forbi en fotovogn. 32 bilister står til at få et klip i kørekortet, og i politikredsen understreger man, hvor farligt det kan være.

- Vi oplever desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt ved skolevejene. I den her tid, hvor der er mørkt, og sigtbarheden er dårlig, er det ekstra vigtigt, at man som bilist er opmærksom og overholder hastighedsbegrænsningen, siger Jan Stagsted, politikommissær ved Nordjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Adskillelige trafikanter kørte enten for stærkt, undlod at bruge sele eller havde ikke spændt børnene fast, da de kom forbi politiets landsdækkende kontrol ved skoleveje. Foto: Rigspolitiet
Adskillelige trafikanter kørte enten for stærkt, undlod at bruge sele eller havde ikke spændt børnene fast, da de kom forbi politiets landsdækkende kontrol ved skoleveje. Foto: Rigspolitiet
 

Flere bilforhandlere franarret dyre biler i weekenden