Politiet hitter med sjovt opslag om spritkørsel: - God politihumor!

Bag opslaget ligger et alvorligt budskab om at lade bilen stå, hvis man har drukket

Hvad bliver der uddelt flest bøder for i Danmark? Få svaret her. Foto/redigering: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix/Max Madsen

- Din fødselsmåned afslører, om du skal lade bilen stå efter julefrokosten, hvis du har drukket alkohol.

Sådan lyder det i et opslag, som Nordsjællands Politi har publiceret på facebook, og som mange trods et alvorligt budskab finder humoristisk.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

På blot en time har over 2500 personer liket opslaget, et par hundrede har kommenteret, mens opslaget er blevet næsten 500 gange.

Nordsjællands Politi understreger i opslaget, at uanset hvilken måned man er født i, skal man lade bilen stå, hvis man har drukket alkohol.

'Januar: Det skal du', 'Februar: Det skal du', og så videre fortsætter politiet.

Se også: Markant udmelding: Ingen skal dø i vores biler

Det alvorlige budskab tilsat en smule humor ser ud til at gå rent ind hos brugerne.

- I er konge gode. En ekstra klejne til jeres medarbejder på sociale medier, skriver en bruger på facebook i en kommentar til opslaget.

- God politihumor! Jeg elsker jeres morsomme og alligevel seriøse indslag, skriver en anden.

- God humor med alvor bag - I love it, lyder det i en af de rosende kommentarer.

Sidste år mistede 32 mennesker livet, og 183 personer kom alvorligt til skade i ulykker, hvor der var alkohol involveret. Gennem de seneste ti år er antallet af spritulykker, hvor nogen er kommet til skade, faldet. Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix Biler - 5. dec. 2019 - kl. 15:48 Hver sjette ung har kørt bil selvom de måske var fulde

I en nylig undersøgelse foretaget af Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden er 3515 bilister blevet spurgt, og ud af alle i undersøgelsen svarer otte procent, at de har kørt bil inden for det seneste år, selv om de måske havde drukket mere end tilladt.

8 kommentarer
Vis kommentarer