Politiet langer ud efter 'egoistisk kørsel': - Det er himmelråbende tåbeligt

Flere bilister fik frataget kørekortet efter at have foretaget u-vendinger på motortrafikvejen

Farlige episoder i forbindelse med køkørsel ved trafikuheld mandag har fået Nordsjællands Politi til tasterne. Foto: Colourbox
Farlige episoder i forbindelse med køkørsel ved trafikuheld mandag har fået Nordsjællands Politi til tasterne. Foto: Colourbox

Hos Nordsjællands Politi er man træt af det, som politikredsen kalder 'egoistisk kørsel'.

Det skriver politiet i et facebookopslag, der i skrivende stund er delt over 300 gange og liket mere end 1500 gange.

Anledningen til politiets opslag, hvor de langer ud efter den egoistiske kørsel, er, at politikredsen blev ramt af tre trafikuheld på Hillerød-motorvejens forlængelse mandag morgen.

Uheldene skabte en del kø, mens der blev ryddet op og diverse udrykningskøretøjer kørte til og fra stedet.

Ifølge politiet valgte langt de fleste bilister på strækningen at respektere arbejdet, selv om politiet da også anerkender, at det kan være 'møghamrende irriterende at sidde i kø - især mandag morgen'.

Desværre var det ikke alle bilister, der respekterede arbejdet, og det er de bilister, politiet langer ud efter.

- Nogle bilister valgte dog at tage sagen i egen hånd og begyndte at foretage u-vendinger midt på motortrafikvejen, hvilket mildt sagt er himmelråbende tåbeligt, skriver Nordsjællands Politi i facebookopslaget.

Det kan være risikabelt at lade sin bil stå i tomgang, mens den afiser, uden at man holder øje med den. Foto: /ritzau/Ole Lind Biler - 5. dec. 2017 - kl. 11:06 Gør aldrig dette med din bil: 'Det kan friste svage sjæle'

Bøder og mistede kørekort
U-vendingerne fik umiddelbare konsekvenser for flere af bilisterne, oplyser politiet.

- Vi fik dog fat i flere af bilisterne, som prompte blev udstyret med en bøde samt en betinget frakendelse af kørekortet, men vi havde nu hellere set, at de blot havde overholdt færdselsloven, skriver politiet.

Til slut i opslaget understreger politiet, at de gerne vil ud med to budskaber.

- Det ene og meget konkrete budskab er, at hvis du bliver fanget i en kø på motor(trafik)vejen, så har du naturligvis værsgo at holde din plads i køen frem for at tage den ulovligt ud i nødsporet eller endnu værre - at foretage en ulovlig u-vending for at komme væk fra køen, lyder politiets ene budskab.

Det andet budskab er mere generelt.

- Vi vil gerne have skruet ned for den egoistiske kørsel, som nogle få bilister udøver. De få utålmodige bilisters kørsel fylder nemlig utrolig meget, men vores veje ville formentlig være mere sikre, hvis bilisterne lige huskede at trække vejret dybt, holde langefingeren snoet rundt om rattet og ikke for en hver pris sneg sig med over i lyskrydset, skriver politiet.

Se også: Ni ud af ti bilister overser cyklister i mørket

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen