Politiet med opsang til lastbilchauffører

Fjerner chaufførerne ikke is fra lastbilernes tage, kan det give farlige situationer

Is på taget af en lastbil eller lastbilens anhænger kan give meget farlige situationer i trafikken, hvis ikke den fjernes inden kørsel. Foto: /ritzau/Valdemar Jørgensen
Is på taget af en lastbil eller lastbilens anhænger kan give meget farlige situationer i trafikken, hvis ikke den fjernes inden kørsel. Foto: /ritzau/Valdemar Jørgensen

Har du prøvet noget lignende? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

- Kære lastbiler. Efter årets første snefald, så husk at få fejet taget for sne og is. Flere tilfælde af skader efter nedfalden sne/is i dag på Svendborg-motorvejen.

Sådan skriver Fyns Politi i et opslag på deres twitter-profil henvendt til lastbilchauffører.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Det er nemlig sådan, at når temperaturen ryger under nul grader, kan der let samle sig en stor mængde sne eller is på toppen af en lastbilanhænger, og hvis ikke chaufføren får det fjernet inden kørsel, vil det falde ned fra anhængeren, når lastbilen kommer ud på vejen.

Og det kan give farlige situationer, som Fyns Politi også skriver.

Hos Sydjyllands Politi har man oplevet noget af det samme. Her valgte man at give en lastbilchauffør en bøde for ikke at fjernet is fra anhængerens tag.

Det skriver de på twitter.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

- Lastbilchauffør måtte i morges på Sønderjyske motorvej indkassere en bøde, da han ikke havde fjernet is fra trailerens tag. Isen ramte og ødelagde forruden på en bagvedkørende lastbil. Ingen personskade, lyder det fra Sydjyllands Politi.

Tredje gang blev IKKE lykkens gang: Travl biltyv stjal to biler, men så gik det galt

Chauffører er forpligtet
Hos ITD, som er brancheorganisation for den danske vejgodstransport, satte man i november sidste år fokus på problemet.

- Chaufføren er forpligtet til at fjerne is og sne fra køretøjet efter kolde nætter. Problemet med is på køretøjer opstår særligt, når temperaturen skiftevis er over og under frysepunktet. Det sker eksempelvis om morgenen efter en regnvejrsdag, hvor temperaturen om natten har været under frysepunktet. Regn, der er blevet til is, kan resultere i farlige situationer med flyvende is i trafikken, lød det fra Steffen Johansen, teknisk konsulent i ITD, til ITDs hjemmeside dengang.

Der er i Danmark opstillet omkring 25 offentlige snebroer, hvor chauffører gratis kan fjerne sne og is fra traileren.

ITD råder deres medlemsvirksomheder til også at have egne snebroer, da kørslen fra terminalen til nærmeste snebro kan være farlig for andre trafikanter. Der kan også være kø for at benytte de fælles faciliteter.

Politiet ydmyger glemsom Ferrari-tyv: 'Det er ikke pænt gjort'