Annonce:
Annonce:

Politiet står klar til at snuppe disse bilister: - Det er uacceptabelt

Politiet vil i pinsen holde øje med, om trafikanter er påvirket af spiritus eller narko

Politiet vil i pinsen holde særlig godt øje med bilister, som har drukket for meget alkohol eller er påvirket af narkotika. Foto: Rigspolitiet
Politiet vil i pinsen holde særlig godt øje med bilister, som har drukket for meget alkohol eller er påvirket af narkotika. Foto: Rigspolitiet
Annonce:
Følg Biler

Vejret ser ud til at blive godt hen over pinsen, og skulle det give lyst til at få et par genstande, er det vigtigt, at man lader være med at køre i påvirket tilstand.

Derfor gennemfører politiet i pinsen landet over fra lørdag 30. maj til og med mandag 1. juni en målrettet indsats mod spiritus- og narkotikakørsel.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Spritkørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Annonce:

- Vi ved fra undersøgelser, at alt for mange sætter sig bag rattet, selv om de er i tvivl om deres promille. Det betyder desværre ulykker på vejene, hvor personer kommer til skade eller mister livet. Hvis man er det mindste i tvivl om sin promille, bør man lade bilen stå, siger han.

Disse går vi især efter lige nu: - Man får meget for pengene

Spirituskørsel udgør en alvorlig fare for ulykker i trafikken. Der er således spirituspåvirkede trafikanter i hver femte dødsulykke. Der er cirka 10 gange højere risiko for at komme alvorligt til skade som bilist, hvis man er spirituspåvirket i let grad, og risikoen stiger eksplosivt med stigende promille.

- Der er behov
Statistikkerne viser, at fra 2013 til 2018 er 203 trafikanter blevet dræbt, og lidt mere end 1.200 er kommet alvorligt til skade i spiritusuheld.

Annonce:

- Hvis vi kigger på perioden fra 2016 til 2018 er antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i ulykker med en spirituspåvirket fører stort set stagneret. Samtidig er kurven for antallet af sigtelser for spirituskørsel siden 2015 fladet ud, hvilket forhåbentlig ikke er udtryk for, at tendensen er ved at vende. Tager vi udgangspunkt i disse tal, er der i den grad behov for politiets kontroller, siger Christian Berthelsen.

Her oplever vi mest vejvrede

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: