Annonce:
Annonce:

Politiet stoppede Karla for at tale i mobil - men den lå i bagagerummet

En lang række læsere har prøvet at blive stoppet af politiet, fordi de kørte bil med hånden ved øret

Pas på med at sætte hånden op mod øret, når du kører bil. Politiet kan tro, du taler i håndholdt mobiltelefon. Modelfoto: Stine Tidsvilde
Pas på med at sætte hånden op mod øret, når du kører bil. Politiet kan tro, du taler i håndholdt mobiltelefon. Modelfoto: Stine Tidsvilde
Annonce:
Følg Biler

Siden Ekstra Bladet i går skrev om Kasper Herbst, der har fået en bøde for håndholdt mobil, fordi han kørte bil med hånden ved øret, er det strømmet ind med beskeder fra læsere, der har oplevet noget tilsvarende.

Sad med hånden ved øret: Fik bøde for at tale i håndholdt mobil

Annonce:

Betjenten så grå telefon, men Brians telefoner er guld og hvid
- Det samme skete for mig for cirka to uger siden. Betjenten sagde, han havde set, jeg talte i en grå - han fremhævede farven, så der ikke skulle være nogen tvivl om det - håndholdt mobiltelefon, og spurgte om han måtte se min mobiltelefon. Jeg lagde så mine to telefoner frem på sædet med bagsiden opad, så han kunne se, at de er henholdsvis guld og hvid - og altså langtfra grå. Han stak hele kroppen meget energisk ind ad ruden for at studere telefonerne, og så ændrede hans ansigtsudtryk sig til fortvivlet, da ingen af dem var grå. Han spurgte så, om jeg kunne erkende at have talt i telefon, og det sagde jeg nej til. Så sagde han: 'Lige et øjeblik', og gik væk med mit kørekort. Nogle minutter efter kom han tilbage med det, og sagde at jeg vil modtage et brev i e-boks, og at jeg kan ringe 114 hvis jeg har nogle spørgsmål, og så gik han igen, fortæller 36-årige Brian til Ekstra Bladet.

I dag fik han så en hilsen fra politiet.

- Bøden kom i dag, så han var ligeglad med, jeg ikke havde en grå telefon, siger Brian, som ikke har besluttet, om han tager sagen i retten.

- Det ved jeg ikke - umiddelbart synes jeg ikke, at de bare skal tro, at de kan gøre som det passer dem. Og omvendt så bliver det bare en masse tid, man nu skal bruge på dem, så det er nemmere bare at betale.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her er Brians telefoner. Ingen af dem er grå, som betjenten hævdede. Privatfoto
Her er Brians telefoner. Ingen af dem er grå, som betjenten hævdede. Privatfoto

- Jeg havde samme problem, hvor politiet påstod, jeg havde talt i mobil, og jeg havde drukket. Mobilen lå inde i min taske på bagsædet, og jeg havde drukket vand hele dagen og aftenen, skriver Elisabeth på Ekstra Bladets Facebook.

Annonce:

Gik i retten og vandt
- Har prøvet det samme, gik i retten til trods for at det var dyrere at blive hjemme fra arbejdet end at betale bøden. Jeg vandt! Var fandeme sur over, to betjente bare kunne påstå noget, der ikke var sandt, skriver Hans.

- Har oplevet det samme. De kørte bag mig, og jeg sad på samme måde med albuen på kanten ved vinduet og hånden oppe ved hovedet. Da de stoppede mig, sagde de, jeg ikke skulle snakke i telefon, hvilket jeg naturligvis nægtede. Så ændrede de mening, og sagde jeg havde siddet med den nede foran rattet og skrevet på den (Yes, godt set når man kører bagved). Det endte så med, at jeg fik en 'advarsel' - stadig for noget jeg ikke havde gjort, skriver Phillip undrende.

Mobilen lå i bagagerummet
Også Karla har skrevet på Ekstra Bladets Facebook-side:

- Blev også engang stoppet. Politiet havde kørt bag ved mig og set min hånd ved øret. 'Undskyld, det bliver jeg simpelthen nødt til at ringe hjem og fortælle min mand. Gider du hente min mobil. Den ligger i min taske i bagagerummet', sagde Karla til den perplekse betjent, der stak hende en undskyldning.

Annonce:

- Har prøvet det samme. Jeg holdt stille og ventede på, det blev grønt. Der var lang kø, og jeg hvilede min albue på armstøtten og holdt hånden ved øret. Politimanden mente, jeg havde snakket i mobil, hvilket jeg nægtede. Han kikkede så på min opkaldsliste og kunne se, mit sidste opkald var to timer før. Udover det måtte jeg ned i tasken for at finde min mobil, så jeg kunne ikke have snakket i den. Betjenten ønskede mig så fortsat godt dag, og jeg fik ikke nogen bøde, skriver Lars på Ekstra Bladets Facebook-side.

Rettede på spejlet - fik en bøde for at tale i telefon
Udfaldet var knap så heldigt for 74-årige Inga Brorson, der også blev stoppet og beskyldt for at have brugt håndholdt mobiltelefon af Næstved Politi.

Den 31. januar kørte hun ad Bråbyvej i Haslev og kørte over krydset Ny Ulsevej. Kort efter blev hun stoppet af en betjent, der fortalte, han havde set hende med en mobil for øret. Det nægtede Inga Brorson, da hun aldrig taler i sin mobiltelefon i bilen. Derfor valgte hun at gå i retten for at slippe for bøden på 1500 kroner.

- Hun beviser med teleudskrifter, at hun ikke har talt i telefon. Men det er lige meget, fordi betjenten siger, hun har gjort det, fortæller Inga Brorsons søn, Per, til Ekstra Bladet.

- Hun rettede på spejlet, men betjentens ord er bedre end min mors og samtlige udskrifter, siger Per, der er fortørnet over sagen.

Annonce:

- Min mor har været hjemmesygeplejerske og været så tro over for det offentlige, og da vi kører hjem fra Retten i Næstved, siger hun: 'Per, jeg føler mig fandeme mast'.

Inga Brorson er sur over sin bøde men har opgivet at føre sagen videre. Privatfoto
Inga Brorson er sur over sin bøde men har opgivet at føre sagen videre. Privatfoto
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: