Annonce:
Annonce:

Politiet tester bilister: Bruger snedig dobbeltkontrol

Politiet testede bilisterne og fandt ud af, at de ganske rigtigt kun satte farten ned lige omkring de synlige fartkontroller

Midt- og Vestjyllands Politi valgte at sætte to fartkontroller op indenfor ti kilometer afstand. Det gav pote. Se her, hvordan fotobilerne - 'ATK' - fungerer.
Annonce:
Følg Biler

Når danskerne ser en af de karakteristiske fotovogne langs vejene, så sætter de farten ned, men kun for at sætte den op igen, så snart vognen er passeret.

Adfærden kaldes 'kængurukørsel', og det var netop det Midt- og Vestjyllands Politi havde en mistanke om, at bilisterne praktiserede. Det har fået dem til at teste bilisterne med to kontroller med kun 6,5 kilometers afstand.

Det skriver TV MIDT/VEST.

Faldt lige i fælden
Testen blev bygget op sådan, at bilisterne på en landevej mellem Silkeborg og Horsens først mødte en fotovogn og lidt efter endnu en kontrol – denne gang en trefod, som er meget sværere at få øje på.

Annonce:

Og ganske rigtigt så kørte en stor del af bilisterne såkaldt kængurukørsel, for fotovognen fangede overhovedet ingen med foden for tungt på speederen, men det samme gjorde sig ikke gældende 6,5 kilometer længere fremme.

- Der var 52 bilister, der blev blitzet på de fem timer, vi lavede målingerne, fortæller Henrik Glintborg, der er leder af færdselspolitiet i Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDT/VEST.

Bøderegn: Så mange bilister har politiet snuppet på en uge

Ingen pengemaskine
Selv om to kontroller på så kort en strækning måske godt kan ligne en ren pengemaskine, så mener Midt- og Vestjyllands Politi ikke, at det handler om bare at udskrive bøder.

Den strækning som kontrollerne var sat op på er en uheldsstrækning, hvor der mellem 2011-2015 har været ni ulykker med personsskader.

- Det er ikke antallet af bøder, det handler om for os. Vi vil ændre folks adfærd, så der kommer færre uheld, og målingen i går viser, at den respekt, man skulle have for fartkontrollerne, måske ikke er så stor, forklarer Henrik Glintborg til TV MIDT/VEST.

Husk at holde ekstra godt øje med fartkontrollerne her i weekenden, hvor politiet vil være massivt til stede i forbindelse med en ny kampagne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: