Politiet ville have en hurtig bil: Så vild er Australiens nye patruljevogn

Politiet i delstaten Queensland har indkøbt 50 vilde Kia Stinger patruljevogne, der skal gøre livet surt for fartsyndere på de australske motorveje

Også Aerosmith-forsangeren, Steven Tyler, er vild med Kia Singer. Her i en reklame for modellen GT under dette års Super Bowl finale.

Køreegenskaber, hestekræfter og 0-100-tid. Det australske politi har tilsyneladende en lidt anderledes opfattelse af, hvad der gør en god patruljevogn, end det er tilfældet herhjemme.

For mens det ikke er mere end et år siden, det danske politi erhvervede sig en portion af den familievenlige og praktiske Touran, der blandt andet udmærker sig ved at have plads til udstyr og skudsikre veste, så har politiet i delstaten Queensland nu valgt en lidt anden model: Kias sportslige Stinger.

En bil med 370 hestekræfter, der kan accelerere fra 0 til 100 på lige omkring fem sekunder og har en faldende taglinje, som ser lækker ud, men til gengæld vil gøre livet lidt ekstra surt for høje forbrydere, der skal en tur ind på bagsædet.

De første 50 eksemplarer af modellen, som Kia selv har kaldt en kærlighedserklæring til bilentusiaster, ruller ud på de australske veje i denne uge. Det forventes, at hele Queenslands flåde på 200 patruljevogne på sigt skal udskiftes med Kia Stinger.

Det skriver australske News.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Fortums nye elektriske BMW i3 taxaer kører på strøm og sang. De kører kun, der når der bliver sunget igennem. Bamsekostumet er til gengæld ikke strengt nødvendigt. Foto: Fortum Biler Glem kontanter: Nu kan du betale for taxaen ved at synge på turen

Betjentene har godkendt
Forud for beslutningen om at købe de mange biler er modellen blevet grundigt testet af de politifolk, der skal bruge den til daglig.

Mike Keating, der er assisterende politikommissær i delstatens færdselspoliti, siger til News, at bilen fik topkarakterer hele vejen rundt.

- Stinger klarede sig rigtig godt på alle områder, og vi fik ikke andet end positive tilbagemeldinger fra alle vores betjente, siger han til mediet.

Det er stor ros til Kia Stinger i sig selv, for de australske politibetjente er godt vant. Faktisk er V6-motoren i Stinger lidt af et nedgradering for betjentene, for australsk politi har i flere årtier kørt i særdeles kraftige V8-udgaver af Holden Commodore og Ford Falcon. Begge biler, der tidligere blev bygget i Australien. 

En af de seneste modeller, som politiet har gjort brug af, er den såkaldte Holden VFII Commodore, der har en 6,2 liters motor fra Chevrolet Corvette under hjelmen.

Fabrikken i Solihull ved Birmingham skal efter planen bygge elbiler, når Jaguar Land Rover flytter en del af sin produktion til Slovakiet i det nye år. Meget afhænger dog af Brexit, påpeger koncernens topchef. Foto: Jaguar Land Rover Biler Bilkoncern advarer mod hård Brexit: Investeringer for 680 mia. er på spil

112 kommentarer
Vis kommentarer