Populær delebilsordning åbner for at lease bil med naboen

Det skal nu være muligt at lease bil sammen med en god bekendt og dele udgiften til bilen mellem sig

Med den nye ordning kan du dele din leasingydelse med naboen - i skal så bare finde ud af, hvornår bilen skal parkeres i den ene eller den anden indkørsel. Foto: Colourbox
Med den nye ordning kan du dele din leasingydelse med naboen - i skal så bare finde ud af, hvornår bilen skal parkeres i den ene eller den anden indkørsel. Foto: Colourbox

Danskerne deler som aldrig før. Alt fra lejligheder til værktøj, biler og bedre halvdele bliver lånt ud, når vi ikke selv bruger dem, og nu skal konceptet udbredes til en af tidens andre store diller: leasing.

Samkørselstjenesten GoMore har som noget nyt gjort det muligt at dele en leasingbil med sin nabo, nære ven eller familiemedlem.

Hvor man med en konventionel leasingbil selv binder sig til en bil i en kortere periode og betaler en fast månedlig ydelse, kan man altså nu dele både bil, binding og ydelse med en bekendt i for eksempel et halvt år.

Begge parter binder sig til at betale 50 procent af leasingydelsen hver, og der så lagt op til, at man indbyrdes finder ud af, hvornår bilen skal parkeres i den ene og den anden indkørsel.

Automatisk nødbremse er en af de sikkerhedssystemer, som EU-kommissionen vil gøre obligatorisk fra 2021. Foto: ADAC Biler Færre skal dø i trafikken: Så meget vil EU kræve af din bil i 2021

Går skridtet videre
Det nye tiltag skyldes angiveligt, at flere kunder har efterspurgt muligheden for at være flere om at lease en bil. Og ifølge GoMores direktør, Matias Møl Dalsgaard, er det første gang, det er muligt i Danmark.

- Der er ikke andre leasingudbydere i Danmark, der tilbyder to navne på kontrakten, siger han i en pressemeddelelse.

GoMore har længe tilbudt sine brugere at leje deres leasede biler ud via tjenesten, når de ikke selv bruger dem, men det nye tilbud går skridtet videre mod at gøre leasingbilen til en decideret delebil.

GoMore lægger sig dermed op af ordninger som LetsGo og Hertz Delebilen, hvor man for et månedligt beløb får adgang til at bruge en række biler. Forskellen er blot, at man i stedet for at dele bilen med en ukendt antal mennesker blot er to om det hos GoMore.

Rødt lys kan være en pinefuld oplevelse, hvis man har travlt. Et nyt 'smart' trafiklys kan dog angiveligt sørge for flere af de  grønne.  Arkivfoto: Jens Dresling Biler Tag en dyb indånding: Trafiklyset, der altid er grønt, er på vej

6 kommentarer
Vis kommentarer