Annonce:
Annonce:

Populær type benzin bliver nu droppet

Et brændstoffirma er ved at udfase 92 oktan benzin

Hos Circle K vil der snart ikke længere være tre priser på den store tavle. Foto: Mogens Flindt
Hos Circle K vil der snart ikke længere være tre priser på den store tavle. Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Biler

Vi er vant til, at der som på billedet er tre valgmuligheder, når der skal tankes brændstof, men det er ikke længere tilfældet ved mange Circle K-stationer, hvor 92 oktan benzin langsomt fases ud. Det sker i takt med, at Statoil-stationerne bliver til Circle K.

De to priser, der er tilbage på de store pristavler, er for 95 oktan benzin og diesel. Der er dog stadig mulighed for at tanke 92 oktan enkelte steder, selv om der ikke reklameres for det.

Det skriver FDM.

- Der er et meget lille salg af 92 oktan, og vi vil gerne forenkle samt gøre plads til vores premium-benzin, Miles Plus 95, siger marketing- og kommunikationsdirektør i Circle K, Ann Kirstine Havsteen til FDM.

Meget lille forskel
Prisforskellen på 95 oktan og 92 oktan er efterhånden også blevet meget lille, kun to øre literen, og den forskel mener Ann Kirstine Havsteen ikke er nok til, at det kan betale sig for bilisterne at køre på 92 oktan.

Annonce:

Hun påpeger overfor FDM, at alle biler i dag normalt bør køre på 95 oktan.

- 92 oktan giver kunden en dårligere økonomi, idet det lavere energiindhold ikke opvejes af den lavere pris, forklarer hun.

Det er dog ikke besluttet at afskaffe 92 oktan fuldstændigt.

- Vi evaluerer hen ad vejen, og ser hvordan det går, men målet er at have udfaset 92 oktan inden udgang af 2017 i hele vores netværk, siger Ann Kirstine Havsteen.

Ifølge FDM, så har brancheforeningen Energi- og Olieforum ikke hørt om, at 92 oktan er ved at blive droppet fuldstændigt, men flere små stationer skulle for lang tid siden have droppet brændstoffet.

VW-chef: Dieselbilen får snart dødsstødet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: