Populært mærke viser for første gang bud på en folkelig elbil

Den nye elbil skal konkurrere med Hyundai Kona og kommer sandsynligvis til Danmark sidst på året

Kia Niro kommer i to udgaver og vil angiveligt kunne køre enten 300 eller 450 kilometer på en opladning. Foto: Kia Norge
Kia Niro kommer i to udgaver og vil angiveligt kunne køre enten 300 eller 450 kilometer på en opladning. Foto: Kia Norge

Kia har torsdag løftet sløret for en fuldt-elektrisk udgave af crossover-modellen Niro under den internationale biludstilling for elbiler i Korea.

Den nye Niro ligner til forveksling pluginhybriden af samme navn, der allerede fås herhjemme, men har også små ligheder med konceptbilen Niro EV, som Kia fremviste tilbage i januar. Kølergrillen er eksempelvis blevet blændet af, og så har de koreanske ingeniører også kælet lidt mere for LED-lysene i fronten.

Den mest bemærkelsesværdiige detalje ved bilen er dog rækkevidden. Kia vil tilbyde to batteristørrelser til bilen - 39 og 65 kWh - der giver en rækkevidde på henholdsvis 300 og 450 kilometer målt efter de nye og mere realistiske WLTP-norm.

Den største udgave af bilen nærmer sig dermed en rækkevidde, som tidligere har været reserveret til luksusbiler som Tesla Model S og Jaguar E-Pace.

 

Foto: Kia Norge
Foto: Kia Norge

De originale Turbine-fælge på Tesla Model S ser godt ud, men det koster på miljøbarometeret. Foto: Richard Vogel/AP/Ritzau Scanpix Biler Svensk firma har fundet løsningen, der gør Tesla endnu grønnere

Kia krydser fingre
Både rækkevidde og crossover-design gør Niro til en direkte konkurrent til den elektriske udgave af Hyundai Kona. Den blev vist frem på biludstillingen i Genevè tidligere på året og kommer efter planen også i to udgaver med rækkevidder på henholdsvis 300 og 470 kilometer.

Både Niro og Kona er blevet fremhævet som gode bud på folkelige elbiler med god rækkevidde, men for at nå i mål med det, skal prisen være rigtig. Derfor krydser Kia i øjeblikket fingre for, at bilen når til Danmark i år.

- Vi håber, at bilen når hertil inden årsskiftet, fordi registreringsafgiften her får en nøk opad. Mit bedste bud er december, men der er meget, der skal gå op i en højere enhed, siger Rasmus Aagaard, direktør i Kia Danmark.

Kia tager også forbehold for, at bilens design kan ændre sig en smule frem mod lanceringen i Europa.

Volvo annoncerede allerede sidste år, at alle nye biler fra 2019 skal kunne fås med hybrid- eller elmotor. Foto: Volvo Biler Svenskerne støder til: Så mange elbiler vil Volvo sælge

44 kommentarer
Vis kommentarer