Porsche Cayenne kan blive ramt af VW-krise

Volkswagen-skandalen ruller og nu forlyder det, at blandt andet Porsches storsælgende Cayenne også risikerer at blive tilbagekaldt

Nu indleder EPA en undersøgelse rettet mod blandt andet den populære Porsche Cayenne og Audi Q5. (Foto: PR)
Nu indleder EPA en undersøgelse rettet mod blandt andet den populære Porsche Cayenne og Audi Q5. (Foto: PR)

Det er hårde tider for den tyske bilgigant Volkswagen. Rigtig hårde tider.

Som bekendt er bilkoncernen gået langt over grænsen i deres forsøg på at skjule deres dieselbilers beskidte aftryk i USA.

Volkswagen-skandale koster top-boss jobbet

I bilerne havde Volkswagen installeret en software, der snød den amerikanske miljøbeskyttelses-myndighed (EPA) ved at vildlede dem om bilernes faktiske påvirkning af miljøet. 

Det kunne britiske The Guardian fortælle d. 18. september, og siden har VW's topchef Martin Winterkorn blandt andet været ude og undskylde for snyderiet. 

I første omgang drejer sagen sig primært om biler fra 2009 og fremefter udstyret med en 2,0 liters firecylindret dieselmotorer.

Ups: Tankstationer byttede om på benzin og diesel

Siden er det kommet frem, at skandalen også omfatter almindelige benzinbiler, og den anslåede mængde af berørte biler er nu steget til op mod 11 millioner.

Endnu flere kan være berørt 
Imidlertid er det også kommet frem, at EPA nu vil se nærmere på nyere VW-modeller, der er udstyret med koncernens 3,0-liters V6 motor.

Og det er dårlige nyheder for mange af de amerikanske Porsche og Audi-ejere.

For nu skal The Volkswagen Groups storsælgere som Porsche Cayenne og Audi Q5, A6, A7 samt A8 også under EPAs lup.

EPA går nu i gang med at undersøge om Audi Q5 også har været involveret i snyderiet. (Foto: PR)
EPA går nu i gang med at undersøge om Audi Q5 også har været involveret i snyderiet. (Foto: PR)
 

Det kan vise sig at skade både Porsches og Audis image og salg betydeligt, hvis flere af ovennævnte modeller også viser sig at have været udstyret med den manipulerende software.

Sure kunder om Tesla: Leverer ikke de lovede hestekræfter

Indtil videre har EPA dog kun lige påbegyndt undersøgelsen af bilerne med 3,0-liters V6-motoren, så for nu kan Audi og Porsche ikke gøre meget andet end at håbe på, at de ikke bliver draget yderligere ind i skandalen.