Porsche mistænkes for at snyde: Må tilbagekalde 60.000 biler

De store Porsche-modeller, Macan og Cayenne, bliver kaldt retur efter fund af mistænkelig software

Både V6- og V8-dieselmotorer i Porsche Macan og Cayenne indeholder angiveligt software, der reducerer udledningen af NOx under test. Foto: Porsche
Både V6- og V8-dieselmotorer i Porsche Macan og Cayenne indeholder angiveligt software, der reducerer udledningen af NOx under test. Foto: Porsche

Bilverdenen skælvede, da den mægtige Volkswagen-koncern i september 2015 blev afsløret i at bruge snydesoftware, så dieselbiler kunne forurene mere, end hvad loven tillod.

Midtvejs i 2018 har rystelserne endnu ikke lagt sig, og nu er den igen gal med hos Porsche, der hører under VW-koncernen. Sportsvognsproducenten er blevet pålagt at tilbagekalde omkring 60.000 eksemplarer af de store SUV-modeller Macan og Cayenne.

Det sker som følge af en testkørsel udført af den tyske biltilsynsmyndighed KBA, der afslører, at dieselversionerne af de to SUV-køretøjer indeholder software, der - bevidst eller ubevidst - reducerer udledningen af kvælstoffet NOx under testkørsler.

Softwaren er fundet i både V6 og V8-dieselmotorer i Macan og Cayenne. Det skriver Autocar.

Audi har også problemer
Tilbagekaldelsen gælder alene for modeller, der kører rundt i Europa. Hvis samtlige eksemplarer af Macan og Cayenne med de mistænkte motorer skulle kaldes hjem, ville tallet hurtigt stige til det dobbelte af 60.000.

Meldingen kommer dog på et ubelejligt tidspunkt for Volkswagen-koncernen. Så sent som i sidste uge var man ude i et mindre stormvejr med Audi, der ligeledes måtte tilbagekalde 60.000 biler efter fund af 'uregelmæssigheder i motorstyringen', som det hed sig i dette tilfælde.

Jorden under Porsche er da også kun lige blevet kølig igen efter sidste gang, det hæderkronede sportsvognsmærke fra Stuttgart var i vælten.

Dieselskandalen tvang Audi til at tilbagekalde 850.000 biler sidste år. Nu gælder det 60.000 nye biler. Foto: Christoph Schmidt/AP/Ritzau Scanpix Biler Nu er den gal igen: Gigant må stoppe levering af 60.000 nye biler

En simpel opdatering
Tidligere i år kom det frem, at de tyske myndigheder mistænker et medlem af Porsches bestyrelse for at have kendt til den snydesoftware, der bevidst blev brugt til at snyde myndighederne i forbindelse med dieselskandalen.

Om denne uges tilbagekaldelse af 60.000 biler kan kobles direkte til skandalen, er det endnu for tidligt at svare på.

Ejere af de berørte Porsche-modeller vil blive kontaktet af en forhandler snarest muligt, og skal man tro fabrikanten, kan en simpel softwareopdatering meget vel være løsningen.

BMW giver smil på læben hos ejerne, men der er dog fortsat steder, hvor producenten kan oppe sig, viser en ny undersøgelse. Arkivfoto: Christian Schacht Biler 36.000 danskere har talt: Her er vores foretrukne bilmærke

30 kommentarer
Vis kommentarer