Porsche præsenterer Über-911

Porsche tager trackday-bilen et nøk højere med en ny RS-model af 911 GT3

Porsche 911 GT3 RS er den mest hardcore 911-model, og den 4-liters, 500 hestes motor er den kraftigste i Porsche's historie. (Foto: PR)
Porsche 911 GT3 RS er den mest hardcore 911-model, og den 4-liters, 500 hestes motor er den kraftigste i Porsche's historie. (Foto: PR)

Når en Porsche 911 GT3 spænder musklerne, og den 3,8-liters motor snurrer til 9.000 o/min, så føles det ikke som om, der er brug for flere kræfter. Det synes Porsche nu alligevel, og selvom GT3 er en af de mest hardcore trackday-biler i verden, så har Porsche faktisk tradition for at lave en endnu vildere udgave – RS. Og sådan en har tyskerne netop præsenteret på årets Genève-udstilling.

Se også: Porsche's egen 911-killer

Hjertet i den nye GT3 RS er en nyudviklet 4-liters boxermotor, der producerer 500 hk og 460 Nm. Det gør motoren til den kraftigste suge-boxermotor i Porsche's historie. Hvor mange omdrejninger, den tager er dog endnu ikke afsløret. Til gengæld ved vi, at GT3 RS tilbagelægger de første 100 km/t på kun 3,3 sekunder, og 200 km/t rundes efter bare 10,9 sekunder. Det skyldes selvfølgelig de mange kræfter, men også en yderst velfungerende 7-trins dobbeltkoblings gearkasse, som bliver eneste mulighed. Topfarten er bare opgivet til over 322 km/t.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Men i forhold til den ”almindelige” GT3, som i forvejen er en slank og stram model, så har RS smidt 10 kg, så vægten nu er nede på 1.420 kg. Det er sket med et tag i magnesium og carbon fiber forstærket plastic hjelm og motorhjelm. Motorhjelmen har for øvrigt fået nye kølings-gæller, og lige over forhjulene er der også gæller, som er med til at give en bedre downforce. Ligesom den store og meget markante spoiler på bagenden.
(Foto: PR)
(Foto: PR)

Ring-knuser
Ligesom GT3 får RS medstyrende bagaksel, Porsche Torque Vectoring Plus og spærredifferentiale, som sørger for at sætte kræfterne mest effektivt i asfalten i udfordrende sving. Den nye GT3 RS får de bredeste dæk, som nogensinde har siddet på en 911 fra fabrikken.

Se også: Godzilla på glatis

Alle disse krumspring er selvfølgelig for at lave en af de mest belønnende og hurtigste trackday-biler overhovedet, men det har også betalt sig på den legendariske Nürburgring. Her har GT3 RS klaret de 22 km på bare 7,20 minutter. Det er fem sekunder bedre end den almindelige GT3. Prisen – ja, den er høj. På danske plader ender den desværre nok på den gale side af fire millioner kr. Øv!

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere