Porsche slår rekord: Trækker kæmpefly på 285 ton

Porsche har nu Guinness World Record for tungeste fly trukket af en bil

Sådan ser det ud, når en Porsche Cayenne med dieselmotor trækker et Airbus-fly på 285 tons. Video: Porsche

En gang imellem møder man i trafikken bilister, der ved hjælp af et slæbetov bliver trukket, fordi de ikke selv i er stand til at køre.

Porsche valgte for nyligt at tage den øvelse lidt længere ud, da de spændte et Air France Airbus A380 kæmpefly på 285 ton efter en Porsche Cayenne S Diesel.

Og da det lykkedes for Porschen at trække det store fly, er tyskerne nu officielt indehaver af Guinness World Record for 'tungeste fly trukket af en produktionsbil'.

Bilen var helt standard og brugte sine 385 hestekræfter til at trække flyet 42 meter på tværs af Paris' Charles de Gaulle-lufthavn.

For lige at demonstrere, hvor godt Porsche havde styr på flyet, gentog de bedriften i en Porsche Cayenne Turbo S med benzinmotor.

Højsæson for hjorte: Det skal du gøre når du møder Bambi i trafikken

- Spejlene var fulde af Airbus
Bag rattet i forsøget sad Richard Payne fra Porsche.

- Normalt går vi ikke så langt for at teste grænserne for vores biler, men i dag, tror jeg, vi kom ret tæt på, siger han ifølge TopGear.

- Jeg kunne se, at den arbejdede hårdt, men Cayennen klagede ikke og kørte bare på. Mine spejle var rimelig fulde af Airbus, og det var interessant, siger han.

Hos Guinness World Records var man også imponeret over bedriften.

- Jeg har været observatør for en del fantastiske rekordforsøg i min tid, men at se en Porsche Cayenne trække et af verdens største fly rangerer blandt de mest spektakulære, lyder det fra Pravin Patel, official fra Guinness World Records, ifølge TopGear.

Familie'container' kæmper med sikkerheden