Porsches bestseller smider benzinmotoren

Macan-modellen, der står for en tredjedel af det samlede Porsche-salg, skal være 100 procent eldreven allerede fra næste generation

Ifølge Porsche vil den elektriske Macan stå klar 'i begyndelsen af næste årti'. Foto: Porsche
Ifølge Porsche vil den elektriske Macan stå klar 'i begyndelsen af næste årti'. Foto: Porsche

Indtil nu har Porsche ladet andre om at drive markedet for elbiler, men ikke mere.

Nu vil den tyske producent af sportsvogne, der har hovedsæde i Stuttgart, ind i kampen, og det skal ikke kun ske med den længe ventede Taycan-model, der er på vej.

Også Macan-modellen, der i 2018 stod for en tredjedel af Porsches samlede bilsalg, vil i sin næste version være fuldt ud eldreven.

Den elektriske version af Porsche Macan forventes at være køreklar ’i begyndelsen af næste årti’, skriver Porsche i en pressemeddelelse.

Det amerikanske bilmedie The Drive skriver, at der mere nøjagtigt er tale om 2022. Elbilen vil i så fald lande en del senere end Porsche Taycan og Taycan Cross Turismo, der er planlagt til at ramme vejene i slutningen af 2019.

Audi A8, A7, A6 og Q5 vil i løbet af 2019 kunne fås som opladningshybrider. Prisen kendes endnu ikke. Foto: Audi Biler Bilgigant satser på strøm: Fire modeller på én gang

Leipzig bliver elbase
Fælles for de tre biler er, at de skal drives af Porsche og Audis nye 800-volts teknologi og får samme platform.

- I 2022 investerer vi over seks milliarder euro i elektriske biler, og i 2025 kunne 50 procent af alle nye Porsche-modeller blive drevet frem af en elektrisk motor, siger Oliver Blume, der er administrerende direktør hos Porsche AG, i pressemeddelelsen.

Porsches base for produktion af elbiler bliver mærkets fabrik i Leipzig.

Allerede sidste sommer besluttede Porsche at investere massivt i den tyske fabrik, som altså nu er ved at blive kørt i stilling til at håndtere batteridrevne biler.

Leipzig-fabrikken åbnede i 2002. Dengang blev 259 medarbejdere hentet ind til at udvikle og bygge Porsches første SUV-model, Cayenne. Nu har fabrikken over 4000 ansatte og sender årligt mere end 90.000 biler ud på de europæiske veje.

Sammenlægningen betyder blandt andet, at Daimlers Car2Go-tjeneste bliver en del af DriveNow, som BMW står bag. Foto: BMW Biler Bilgiganter går sammen

43 kommentarer
Vis kommentarer