Annonce:
Annonce:

Privatleasing: Sådan sparer du 64.000 kroner på en helt ny bil

Hvis du privatleaser i stedet for at købe, kan der være mange tusinde kroner at spare - få et overblik over besparelserne her

Du kan spare titusindevis af kroner på at privatlease en Honda Civic Tourer frem for at købe. (Foto: PR)
Du kan spare titusindevis af kroner på at privatlease en Honda Civic Tourer frem for at købe. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

1782 kroner. Så meget kan du spare hver måned i tre år.

Det lyder næsten som at vinde i lotto, men faktisk er det bare prisforskellen på at købe en Honda Civic Tourer Elegance 1,8 og privatlease den. Det viser en udregning fra Bilpriser.dk

Bilpriser.dk har gennemgået priserne på 20 populære bilmodeller, og på næsten alle er der store summer at spare, hvis du altså kan se udover tanken om at eje bilen selv.

Tag for eksempel Citroën DS3 1,6 BlueHDI. Her kan du spare i alt 62.146 kroner hen over en periode på tre år, hvilket per måned svarer til en besparelse på 1726 kroner.

Sidste højdespringer er Renaults nye crossover, Kadjar. Med 110 dieselheste fra den 1,5-liters motor kan du spare 60.297 kroner på en Zen-variant.

Annonce:

Kun én model er billigst at købe
Faktisk er der kun én model ud af de i alt 20, hvor det kan betale sig at købe bilen i stedet for at lease, og det drejer sig om en Renault Clio IV Energy 1.5 dCi Expression, som koster 184.990 kroner.

Bilpriser.dk har baseret deres regnestykke på, at man leaser eller ejer bilen i tre år og kører 15.000 km årligt. Så du skal være opmærksom på, at regnestykket kan se anderledes ud, hvis du kører mere end de i alt 45.000 km.

Niels Grøftehauge er chefanalytiker hos Bilpriser.dk, og han har et bud på, hvorfor privatleasing er så fordelagtig netop nu.

- Den ene forklaring er afgiftsnedsættelsen fra 180 til 150 procent. Den var der mange bilkøbere, der tabte penge på, fordi de lige havde købt ny bil. Så nu er de nye bilkøbere forsigtige. Afgiften kan jo blive nedsat igen, siger Niels Grøftehauge og fortsætter:

- Den anden forklaring er, at for eksempel Peugeot er rendt med kunderne med deres mix-leasing og deres meget lave førstegangsbetalinger på privatleasing. Det har de andre importører været nødt til at reagere på, lyder forklaringen.

Vanvittigt fund: Billig skrotbunke skal nu sælges for 50 millioner kroner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: