Prøvekørte bil: Ung bilist blitzet med 102 km/t. i byzone

- Manden var ikke tidligere kendt af politiet. Det er han så nu, lyder det fra politiet

En ung bilist på prøvetur i en brugt bil blev blitzet med 102 km/t. i en byzone og kan nu se frem til en stor bøde. Arkivfoto: Sebastian Buur Gunvald
En ung bilist på prøvetur i en brugt bil blev blitzet med 102 km/t. i en byzone og kan nu se frem til en stor bøde. Arkivfoto: Sebastian Buur Gunvald

Onsdag blev en ung bilist blitzet af en fotovogn, da vedkommende under prøvekørsel af en bil kørte med hele 102 km/t. i Hjørring by.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

To politiassistenter fra Nordjyllands Politi satte gang i en lille effektiv efterforskning, efter en operatør af en fotovogn, de såkaldte ATK-vogne, onsdag 6. maj kunne fortælle, at han netop havde blitzet en bil uden nummerplader, der kørte 'livsfarlige' 102 km/t. på Idræts Allé i Hjørring.

- Det er en strækning i Hjørring Midtby, hvor vi tidligere har haft alvorlige færdselsuheld, siger Michael Karstenskov fra Nordjyllands Politis sagscenter, i pressemeddelelsen.

Ærlig bilist snuppet med 290 km/t.: 'Jeg kørte ræs med en anden'

Brugt bil
Den blitzede bil var forsynet med et skilt med ordene 'brugte biler'. Derfor skyndte betjentene sig at opsøge en lokal bilforhandler, som forhandler netop det pågældende bilmærke, for at få overblik over biler til salg af den aktuelle model.

- På vej tilbage fra bilforhandleren får de to politiassistenter øje på nogle personer, som ligner føreren af de blitzede køretøj. De forklarer, at de var med i køretøjet, og at føreren var et familiemedlem til dem, som p.t. befandt sig i en anden bil, siger Michael Karstenskov.

Via bilforhandleren skaffede politiet en køreseddel på den prøvekørte bil, så de kunne få fat i oplysningerne på den relevante fører.

Det viste sig at være en ung mand, som nu kan se frem til en sigtelse og en bøde på 5500 kroner samt en betinget/ubetinget frakendelse af kørekortet, afhængig af den præcise fartudmåling.

- Manden var ikke tidligere kendt af politiet. Det er han så nu. Vi kan ikke understrege alvoren nok her: Overhold hastighedsbegrænsningerne, også selvom du er glad for at køre bil. Der er liv og førlighed på spil, siger Michael Karstenskov.

Aarhus-bydel plaget af bilræs: Nu giver politiet bøder og klip