Rasende bilister amok på aarhusianske p-vagter

På to uger er tre cityassistenter i Aarhus blevet udsat for vold eller trusler, rapporterer Århus Stiftstidende

18 gange har cityassistenterne i Aarhus Kommune måttet tilkalde politiet på grund af vold, forsøg på vold eller trusler. Arkivfoto: Peter Hove Olesen
18 gange har cityassistenterne i Aarhus Kommune måttet tilkalde politiet på grund af vold, forsøg på vold eller trusler. Arkivfoto: Peter Hove Olesen

- Jeg slår dig kraftedeme ihjel.

Sådan hørte flere mennesker en vred mand råbe efter en cityassistent, da denne kom cyklende ad Odensegade i Aarhus efter at have givet manden en parkeringsafgift ved en restaurant.

Efterfølgende var manden i raseri fulgt efter cityassistenten i sin bil. Han kørte op på siden af assistenten og greb fat, men tog efter en strøm af ukvemsord flugten, da episoden var blevet overværet af en folkemængde.

Hændelsen skete 14. november. Den er bare en af mange, som cityassistenterne (tidligere kendt som p-vagter, men den titel har man i Aarhus valgt at ændre) i landets næststørste kommune må lægge krop og psyke til.

I alt har de 23 cityassistenter, der er ansat i Aarhus Kommune, indtil videre måttet tilkalde politiet 18 gange i 2018. Seks tilfælde af vold - samt syv forsøg - er foreløbig blevet registreret, mens det samme gælder 223 tilråb. Det skriver Århus Stiftstidende.

Bilist: 'Skrid med dig!'
Avisen beskriver tre episoder, der alle er fundet sted inden for to uger i november.

I den anden af episoderne dukkede en bilist op ud af det blå - og uden nogen forudgående kontakt med vedkommende – foran en cityassistent og råbte: 'Skrid med dig, din skide p-vagt. Du har intet at gøre her!'

- Et par minutter senere kom den samme bilist kørende med 30-40 km/t. og meget, meget tæt på cityassistenten med det tydelige mål at true eller skræmme ham, siger Joshua Krogager, der er daglig leder af p-kontrollen i Aarhus, til Århus Stiftstidende.

Se også: Bilgigant: Elmotoren skal overtage automatisk i forurenede byer

To håndmadder i brystet
Tredje episode involverer en virksomhed, som der angivelig har været bøvl med før.

Joshua Krogager beskriver for Århus Stiftstidende, hvordan mændene fra virksomheden kom løbende ud, da de kunne se, at cityassistenterne skulle til at udskrive en p-afgift. I første omgang afværgede de herved afgiften, men da mændene i forvejen var kendte af assistenterne, vendte disse kort efter tilbage.

Det viste sig, at den ene af bilerne fortsat holdt ulovligt parkeret, så denne gang blev der sat en p-afgift i forruden.

- Nogle sekunder senere kom en mand løbende ud fra stedet. Han stillede sig foran en af cityassistenterne og slog ham to gange i højre side af brystet, fortæller Joshua Krogager.

For at mindske risikoen for at rasende bilister går i kødet på cityassistenterne, er disse blevet udstyret med kamera på kroppen samt en højteknologisk kassecykel, der ligeledes har to kameraer, og som kan scanne nummerplader i forbifarten.

Se også: Benzin- og elbiler i kamp om p-båse: 'Vi oplever et kæmpe problem'

534 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere