RAV4 i stødet

Toyota frisker RAV4 op med et facelift og hybrid-drivlinje

RAV4 ser skarpere ud med sit nye frontdesign med LED-forlygter. (Foto: Toyota)
RAV4 ser skarpere ud med sit nye frontdesign med LED-forlygter. (Foto: Toyota)

Toyota RAV4 er alment kendt som ophavet til klassen af små SUV'er. Onde tunger vil sige, at modellen sidenhen er blevet overhalet af konkurrenter, men nu slår Toyota tilbage med en opfriskning af modellen.

Se også: Toyota blæser på små motorer

Toyota er et af de få mærker, som har holdt fast i hybriderne, og nu kommer så også en hybrid-variant af RAV4. De tekniske detaljer er endnu sparsomme, men under fronten ligger en 2,5-liters Atkinson benzinmotor, som formentlig får 154 hk. Motoren trækker på forhjulene igennem et CVT-gear, og leverer samtidig strøm til to elmotorer, som trækker på hver deres aksel, så RAV4 på den måde er firehjulstrukket – så længe der er strøm.

RAV4 er nemlig ikke en plugin-hybrid, og det virker en smule oldnordisk. For i stedet for at kunne lade bilens batteri fuldt op over natten fra en stikkontakt med 'grøn' strøm, bliver elmotorerne i RAV4 Hybrid kun ladet med strøm, som produceres fra bilens egen benzinmotor.

Se også: Denne bil accelererer til 400 km/t på kun 20 sekunder

Hele RAV4-serien har fået et nyt frontdesign med LED-forlygter. Kvaliteten i kabinen er desuden forbedret med blødere materialer og nye instrumenter heriblandt en stor TFT-farveskærm.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere