Rekordsalg i Norge af elbiler - men der mangler ladestationer

Over 60.000 elbiler blev solgt i Norge i 2019. Men salget af elbiler er begyndt at falde

Særligt Tesla er umådelig populær hos vores skandinaviske brødre. Foto: PR
Særligt Tesla er umådelig populær hos vores skandinaviske brødre. Foto: PR

Sidste år blev der solgt over 60.000 elbiler i Norge, men de sidste tre måneder er salget gået tilbage for de eldrevne køretøjer.

Forklaringen synes at være, at udbygningen af ladestationer går for langsomt, rapporterer NRK.

42,4 procent af alle biler solgt i Norge i 2019 var elbiler. Det sætter Norge i en liga for sig selv i forhold til at  skifte brændselsdrevne biler ud med elbiler.

Men nu brydes den opadgående kurve for solgte elbiler over det meste af landet.

- Der er nok flere grunde til det, men en af grundene kan være, at udbygningen af lade-infrastrukturen ikke sker hurtigt nok, siger Innu Berge fra Elbilforeningen.

Tesla Model 3 er Danmarks mest solgte elbil, og nu kan ejere superlade flere steder i Europa. Foto: Lars Krogsgaard Biler Danmarks mest populære elbil kan nu 'superlades' 500 steder

Mangler ladestationer i Nordnorge
Sveinung Rotevatn, der er viceminister for klima og miljø, siger, at han ikke er urolig.

- Det vil altid være sådan, at der er udsving i salget af elbiler, men det er samtidig sådan, at der i fjor blev solgt flere elbiler end diesel- og benzinbiler. Der er ingen andre lande end Norge, som er i nærheden af det, siger han.

Det er navnlig i det nordlige Norge, det kniber med at følge med, når det gælder opstillingen af ladestationer og de såkaldte hurtigladestationer.

Elbilforeningen mener, at den norske regering må tage flere konkrete initiativer for at kunne følge med, når det gælder ladestationer.

82 kommentarer
Vis kommentarer