Renault genopliver en sportsvogn fra Alpine

Renault's sportsvognsmærke Alpine fejrede 60 års fødselsdag på dette års Le Mans med en ny sportsvogn

Alpine fejrede sig selv på dette års Le Mans ved at køre banen i dette nye koncept, som skal være med til at genoplive mærket. (Foto: PR)
Alpine fejrede sig selv på dette års Le Mans ved at køre banen i dette nye koncept, som skal være med til at genoplive mærket. (Foto: PR)

Renault kan være meget tæt på at producere en rigtig sportsvogn med centermotor. I firmaets historie gemmer sig nemlig navnet Alpine, som fra 1955 og frem til 1990'erne lavede små, spændende sportsvogne, og det har man nu tænkt sig at genoplive på firmaets 60 års fødselsdag.

730 kubik, turbolader, kompressor og totakters diesel! Renault nørder igennem. (Foto: Renault) Biler Nørd-testen – hvad har Renault gang i?

På dette års Le Mans sendte man derfor et nyt koncept på banen sammen med mærkets måske mest legendariske model, A110. De klassiske modeller havde hækmotor, men om den nye model beholder det layout eller skifter til centermotor, er endnu ikke offentlig kendt. Vi ved heller endnu ikke, hvor stor motoren er, men det er sandsynligt, at man bruger Renaults Clio R.S. motor på 1,6 liter med 200 hk eller den to-liters bøf fra Renault Megane R.S., som yder op til 275 hk. Om Alpines nye model kommer med Renaults dobbeltkoblingsgearkasse eller manuelt gear, er det endnu for tidligt at sige.

Uanset hvad skal Alpine Celebration, som konceptet kaldes, nok blive en lille bombe. Det forventes nemlig, at vægten holdes nede på omkring 1100 kg.

Bilnyheder TV: Renault går linen ud

Retro
Selve designet stjæler linjer fra de tidligere modeller som A110 og A310. Specielt er de fire forlygter i fronten en hyldest til A110 Berlinette, en model der har vundet blandt andet Rally Monte Carlo i 1973.

Klassikeren Alpine A110. (Foto: Renault)
Klassikeren Alpine A110. (Foto: Renault)

Firmaet Alpine blev grundlagt i 1955 af Jean Rédélé og har altid brugt motorer fra Renault. I 1973 blev firmaet købt helt af Renault, og frem til 1995 byggede man hækmotor-sportsvogne. Siden har fabrikken i Dieppe blandt andet stået for at bygge Renaults R.S. modeller.

1 af 3 Modellen Alpine Celebration trækker på designet fra tidligere modeller. (Foto: Alpine)
2 af 3 De fire forlygter er en hyldest til klassikeren A110. (Foto: PR)
3 af 3 Alpine fejrede sig selv på dette års Le Mans ved at køre banen i dette nye koncept, som skal være med til at genoplive mærket. (Foto: PR)
11 kommentarer
Vis kommentarer