Rigmand får kritik af minister for at køre 400 km/t

En tjekkisk rigmand kørte 414 km/t i en Bugatti på den tyske autobahn. Selvom det er lovligt, er det tyske transportministerium langt fra imponerede

Tjekken kørte over 400 km/t i en Bugatti Chiron som denne. Foto: Bugatti
Tjekken kørte over 400 km/t i en Bugatti Chiron som denne. Foto: Bugatti
Følg Biler

Som bekendt er der på store dele af de tyske motorveje fri hastighed, hvorfor man helt lovligt kan banke sømmet i bund på sin bil, når man kører sydover på sommerferie.

Men når man er ejer af en fartmaskine som en Bugatti Chiron, bliver konsekvensen af at træde speederen helt ned noget mere voldsom.

For nyligt valgte en tjekkisk rigmand, kaldet Radim Passer, at presse sin Bugatti Chiron helt op på 414 km/t på en strækning af Autobahn A2 mellem Berlin og Hannover.

Selvom det teknisk set er lovligt, møder hans handling nu kritik fra det tyske transportministerium.

Det skriver Associated Press.

Den hurtige køretur blev foretaget klokken lidt i fem om natten, men der var stadig andre biler på vejen, og derfor lyder det fra transportministeriet, at de 'afskyr enhver adfærd i trafikken, der fører til eller kan føre til fare for trafikanterne'.

'Alle trafikanter skal overholde reglerne i færdselsloven,' lyder det videre fra transportministeriet med henvisning til den første paragraf i den tyske færdselslov, som siger, at 'enhver trafikant skal opføre sig på en sådan måde, at ingen andre kommer til skade, kommer i fare, bliver hindret eller generet mere, end det er uundgåeligt under omstændighederne.'

Ministeriet understreger desuden, at loven kræver, at man kun må køre så hurtigt, at man stadig har bilen under konstant kontrol.

Selvom ministeriet langer ud efter Radim Passers kørsel, får køreturen ifølge historien ingen formelle konsekvenser for ham. En Bugatti Chiron har 1500 hk og en topfart på 420 km/t.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+