'Road Rage' får kineserne til at købe flere SUV'ere

Antallet af bilister vokser i Kina, det gør vejvreden også – men i stedet for at køre ordentligt, er antallet af nye SUV'ere steget med 48 procent

Her ses et eksempel på asiatisk road rage.

De fleste, der har besøgt Kinas hovedstad, Beijing, ved, at på trods af de 19 millioner indbyggere er det en ganske fredelig by at færdes i. Men billedet er ved at ændre sig i trafikken. For flere og flere kinesere har fået bil.

En stakkels kinesisk kvinde havde svært ved at kende forskel på frem og tilbage i hendes Mercedes CLA – det kostede hende dyrt, men i det mindste slap hun tørskoet i land. (Foto: Carnewschina.com) Biler Kvinde drukner Mercedes, men slipper selv tørskoet

Faktisk er antallet af biler tidoblet over de sidste ti år, og alene i Beijing nærmer antallet af biler sig til snart seks millioner. Med de mange mennesker og megen trængsel er det ikke nogen overraskelse, at 'road rage' eller vejvrede stiger. Men det betyder også, at kineserne køber en bestemt type bil – SUV'en. Det skriver Bloomberg.

Landwind X7 er en populær SUV i Kina, og for øvrigt en meget nær kopi af Range Rover Evoque. (Foto: PR)
Landwind X7 er en populær SUV i Kina, og for øvrigt en meget nær kopi af Range Rover Evoque. (Foto: PR)

Mange føler åbenbart, at de er mere sikre i de større, højere biler. I de første måneder af 2015 er salget af SUV'ere steget med 48 procent, så 27 procent af de oslgte biler i denne periode er SUV'ere. 

– De vrede skræmmer de fornuftige til at købe SUV'er i selvforsvar, forklarer Zhu, en senior analytiker hos Bernstein Research i Hong Kong.

Kinas sikkerhedministerium udsendte for nyligt en erklæring, der opfordrer bilister til at handle 'civiliseret' og kontrollere deres vrede, efter en viral video viste en hændelse fra Sichuan provinsen, hvor en kvinde blev trukket fra hendes bil og sparket i ansigtet.

Dette er ikke en mislykkedes parringsdans, men en klassisk højre-venstre fejl, som er ret træls, når det koster en Porsche. (Foto: Carnewschina.com) Biler SUV forsøger at humpe Porsche

Dårlige veje
Det er analyseinstituttet Bernstein Research, der har lavet en undersøgelse af de kinesiske bilkøberes vaner. Og SUV'en er ikke kun populær, fordi den føles som en borg, mange steder uden for de større byer, kan de kinesiske veje være så dårlige, at en SUV faktisk er en nødvendighed. Faldende benzinpriser betyder også, at køberne lige nu kan være ligeglade med det større forbrug.

11 kommentarer
Vis kommentarer