Annonce:
Annonce:

Røv af stål: Motorcyklist sætter vanvittig verdensrekord

Skør schweizer har krydset seks kontinenter på motorcykel på imponerende rekordtid

Annonce:
Følg Biler

USA, Mellemamerika, Australien, Afrika, Europa, Rusland, Sydøstasien og så tilbage til USA igen – det er en jordomrejse, der vil noget, og som sagtens kunne tage flere år.

Men når man hedder Urs "Grizzly" Pedrait, har en røv af stål og kører på en modificeret Victory Cross Country, så tager turen ikke mere end 119 dage og 21 timer.

Ny verdensrekord
Det er lidt bedre end den hidtidige rekord på 120 dage og to timer, men der er en kæmpe forskel. Schweiziske Pedrait har nemlig medregnet alle sine flyrejser mellem kontinenterne.

Hvis man kun ser på tiden, han har siddet på motorcyklen, så er turen klaret på 72 dage og 13 timer.

Kontinentkrydser fra Seat

Det er ret godt klaret taget i betragtning af, at Pedrait startede i Daytona, Florida den 12. marts, for så at køre mod Sydamerika.

Annonce:

I Chile måtte han desværre bruge frustrerende meget tid, fordi myndighederne var besværlige, men blev til sidst fløjet til Sydney i Australien, som han krydsede på få dage.

Fra Perth blev han fløjet til Cape Town i Sydafrika, hvor han kunne køre op gennem det østlige Afrika til Cairo i Ægypten.

Verdens hurtigste bil skal køre 1600 km/t

Rensdyr på tværs
Fra Nordafrika blev Pedrait fløjet til Europa, som han krydsede fra Gibraltar, over London og med færgen til Esbjerg, før han kørte op gennem Skandinavien mod Nordkap.

Herfra kørte han mod Rusland, men ikke før han havde et sammenstød med Julemandens hjælper.

Et rensdyr kom på tværs af ham et sted i Finland, og med en fart på omkring 100 km/t døde rensdyret, mens Pedrait var i stand til at fortsætte.

Hele Rusland blev tilbagelagt, og Pedrait var både gennem Skt. Petersborg og Moskva, inden han endte i Vladivostok på Asien-siden.

Herfra gik turen til Seoul i Sydkorea, før mand og maskine blev fløjet til Bangkok, hvorefter han kørte til Singapore, inden turen gik til Anchorage i Alaska med fly.

Sidste del af turen gik gennem USA og Canada, før Pedrait var tilbage i Florida den 10 juli. Sådan en tur kræver en solid røv.

Vildt fund: Ferrari-motor gemt blandt gammelt skrammel

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: