Rullende bordeller: Sådan mener forskere, vi vil bruge fremtidens biler

Hvis vi på et tidspunkt vil kunne overlade kørslen fuldstændigt til bilen, vil det også have betydning for sexbranchen, påpeger en ny undersøgelse

Sexarbejdere vil ifølge engelske forskere rykke ud fra de områder, de traditionelt er færdedes i, hvis bilerne bliver selvkørende. Foto: Colourbox
Sexarbejdere vil ifølge engelske forskere rykke ud fra de områder, de traditionelt er færdedes i, hvis bilerne bliver selvkørende. Foto: Colourbox
Følg Biler

Fokus, energi og teknisk snilde.

Det er kvaliteter, som engang var påkrævede for at styre bilen sikkert fra den ene ende af landet til den anden. Men i takt med, at bilerne overtager styringen mere og mere, kan vi bruge de samme kvaliteter andetsteds undervejs. Og det behøver ikke bare være til at slå masker op.

Engelske forskere fra universitetet i Surrey har i en ny undersøgelse forsøgt at forudsige, hvilken betydning de selvkørende biler vil have for byturisme og brancherne her. Og en af konklusionerne er, at vi i stigende grad vil bruge bilerne som Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i Titanic-filmen - eller ligefrem som bordeller.

Det skriver The Drive.

- Sex er en del af byturisme, og betalingssex er også en del af den, så det er meget sandsynligt, at selvkørende biler vil lede til prostitution i fremtiden, hvad enten det er lovligt eller ulovligt, i selvkørende biler i bevægelse, siger Scott Cohen, der har ledet undersøgelsesarbejdet.

Red Light District på hjul
Forskerne bag undersøgelsen mener blandt andet, at de selvkørende biler vil stjæle kunder fra moteller med mulighed for at leje værelser på timebasis, og at sexarbejderne vil rykke ud af de faste områder, de normalt har arbejdet i.

- Privatejede CAV's (selvkørende biler, red.) vil med stor sandsynlighed være immune over for overvågning, og disse private biler kan måske også blive brugt som arbejdsbiler - det tager ikke meget fantasi at forestille sig Amsterdams Red Light District 'på farten', skriver forskerne i undersøgelsen.

De selvkørende taxaer vil ifølge forskerne heller ikke kunne se sig fri, selv om de får installeret overvågning for at holde udgifterne til sæderens nede. Det er ikke usandsynligt, at kunderne vil finde en måde at frakoble overvågningen på, og de rullende bordeller vil ifølge The Drive i det hele taget gøre det sværere for politiet at håndhæve loven i de lande, hvor prostitution er forbudt.

Genialt! Mand genoplader sin Tesla ved at bugsere den

Afstand får mindre betydning
Til gengæld kan det blive sværere for nattens lette kavaleri at hive den fulde timepris hjem. Undersøgelsen forudsiger nemlig også, at alkoholindtaget vil stige, når det ikke længere er nødvendigt at køre bilen hjem selv.

Det vil give mere arbejde til byens fadølsanlæg, mens restauranterne til gengæld kan komme til at opleve øget konkurrence fra bilerne, der bliver rullende restauranter.

I det hele taget vil bilerne ifølge undersøgelsen øge vores mulighed for at bevæge os ubesværet rundt - og over længere distancer. Det bliver derfor mindre vigtigt, om hotellet ligger i midtbyen eller forstaden, ligesom en våd bytur ikke længere behøver være afgrænset til én by.

Det er dog vigtigt at understrege, at undersøgelsen tager udgangspunkt i et fremtidsscenarie, som kræver teknologi, der endnu ikke er udviklet - og det er derfor svært at sige, om det vil gå i opfyldelse på den måde, som forskerne forestiller sig det i dag.

De nævner selv 2040'erne som et optimistisk bud på et årti, hvor de selvkørende biler vil udgøre den primære transportform.

Merkel vil have BMW til at betale for VWs snyd

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind