Rullende lejlighed: Sådan har du aldrig set Folkevognsbussen før

Symbolet på det frie liv vises frem i ny og større udgave

Crafter er indrettet som en rullende lejlighed. Se alle camperens finesser her. Video: VW

Hos Volkswagen var man i sin tid tidligt ude med en camper-udgave af det originale Folkevognsrugbrød, der i øvrigt snart kommer i en moderne, elektrisk udgave.

Sidenhen er VW Westfalia og VW California-versionerne på mange måder blevet symbolet for det frie liv, hvor man kan køre, hvorhen man har lyst til med hele sit hjem pakket ind i en metalboks på fire hjul.

Nu kommer VW California, som camper-modellen fra VW har heddet siden 1988, i en XXL-version, og er du til livet på landevejen, er det rent guf, hvad VW endeligt præsenterer på årets store Caravan-messe i tyske Düsseldorf.

Hvor den normale VW California er baseret på den mellemstore VW Transporter-model, er den nye California XXL i stedet baseret på den større Crafter-model.

I sagens natur skaber det mere plads både ude og inde.

Ikke plads i p-hus
Når basismodellen er en Crafter, er slutproduktet en kæmpe camper.

Akselafstanden er 364 centimeter, og hele længden af bilen er næsten seks meter fra kofanger til kofanger.

Bredden uden sidespejlene inkluderet er 203 centimeter, så du skal altså ikke satse på at bruge California XXL som bybil.

For at der er plads til sovepladser, er bilens højde øget i forhold til selv den højeste af Crafter-varevognene, hvorfor XXL måler 290 centimeter i højden. Det er for højt til mange p-huse.

Til gengæld sikrer størrelsen, at camperen næsten fungerer som en kørende lejlighed med både køkken, badeværelse med både bad og toilet, opholds- og spiseområde og soveområde med plads til fire overnattende.

Tidligere blev deres biler latterliggjort: Nu har bilmærke rundet milepæl

Stjernekig og tv-skærm
Opholds- og spiseområdet er udstyret med et bord, der i udgangspunktet er 91 centimeter langt og 60 centimeter bredt, men det kan forlænges med 32 centimeter i længden. Rundt om bordet er der plads til fire personer, og der er en integreret espressomaskine tilknyttet.

De to sovepladser i bag af camperen måler 200 x 170 centimeter, og ligger man på ryggen, er der via et panorama glastag adgang til at se på stjerner, skulle det være stjerneklart.

Over hovedenden sidder en projektor, som kan vise video, billeder eller tv på en hvid væg, der er badeværelsets bagvæg.

VW California XXL er udstyret med en dieselmotor fra Crafter-modellen, som har 177 hestekræfter og et moment på 410 Nm. Camperen har VWs 4Motion-firehjulstræk og luftaffjedring.

Er VW California XXL noget for dig?

Verdenspremiere: Ny Volkswagen rider med på populær bilbølge