Rund fødselsdag til klassisk Bimmer

BMW 3-serie fejrer 40-års jubilæum med et usynligt facelift og trecylindret motor

BMW fejrer 3-seriens 40 års fødselsdag stille. Det er næsten ikke til at se faceliftet. (Foto: BMW)
BMW fejrer 3-seriens 40 års fødselsdag stille. Det er næsten ikke til at se faceliftet. (Foto: BMW)
Følg Biler

BMW måske mest ikoniske model, 3-serien, trillede af produktionsbåndet første gang i 1975, og siden da er modellen solgt i mere end 14 millioner eksemplarer på verdensplan. Det gør den til BMW's mest solgte model. Derfor kan det undre, at BMW ikke har valgt at gøre mere ud af modellens 40 års jubilæum, men det kan jo være, tyskerne lever efter devicen; don't fix it, if it ain't broken. Og 3-serien har altid været modellen, konkurrenterne i klassen har forsøgt at slå. 

Vild bling til Bimmer'en – Z4 får 250.000 krystaller

Endnu skarpere
Den opdaterede udgave kommer i juli, men man skal være noget af en BMW kender for at se forskel, for der er er tale om små designændringer. Fronten er redesignet med nye luftindtag, kørelys og tågelygter. Bagenden har nye lygter med LED-lys som standard. I kabinen er der nye materialer, flere kromdetaljer samt en ny midterkonsol med bedre aflægningsplads.

Alt ligner sig selv, men materialerne skulle være bedre. (Foto: BMW)
Alt ligner sig selv, men materialerne skulle være bedre. (Foto: BMW)

Både Sedan og Touring kommer med nye støddæmpere, opstrammet affjedring og endnu skarpere styretøj for at give en endnu mere sportslig køreoplevelse.

Hyldest til Defender – på offroadtur i Wales

Seks ben eller tre
Motorprogrammet bliver opdateret, så det nu er muligt at få BMW's trecylindrede motor. Det er en 1,5-liters motor med 136 hk, som vil bære navnet 318i, og den er opgivet til at køre 19,6 km/l. For første gang i denne generation af BMW 3-serien fås også BMW 330i og 340i, som overtager efter 335i. Motoren yder 326 hk, og 0 til 100 km/t er overstået på bare 5,2 sekunder. Hurtigste diesel bliver 335xd, som altid kommer med firehjulstræk. Her er der 313 diesel-hk, og så ekspederes 0 til 100 km/t på kun 4,8 sekunder.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+