Annonce:
Annonce:

Ryger du i bilen? Så ryger køberne væk

De fleste af Ekstra Bladets læsere ville aldrig købe en bil, der er blevet røget i

Rygning i bilen kan forringe en bils værdi, og de fleste af Ekstra Bladets læsere ville holde sig fra at købe en rygerbil. Foto: /ritzau/Mads Nissen
Rygning i bilen kan forringe en bils værdi, og de fleste af Ekstra Bladets læsere ville holde sig fra at købe en rygerbil. Foto: /ritzau/Mads Nissen
Annonce:
Følg Biler

Mens 9 ud af 10 ifølge en engelsk undersøgelse aldrig ville købe en bil, der er blevet røget fast i, er Ekstra Bladets læsere knap så kontante i deres udmelding.

I afstemningen til artiklen svarer 76,4 procent af læserne, at de altid ville købe en ikke-ryger bil, mens lige under 19 procent svarer, at det ikke ville gøre dem noget, hvis der var blevet røget i en bil.

Samtidig svarer omtrent 8 ud af 10 (79,3 procent), at de ville holde sig fra at ryge i deres bil.

En af dem er brugeren K. Jakobsen.

- Jeg er selv storryger, men jeg ryger hverken i mine biler eller rundt omkring i huset, skriver vedkommende.

I kommentarfeltet er det særligt debatten om, hvorvidt man kan komme af med lugten af rygning i en bil, der fylder. Flere mener, at en god rensning burde kunne tage lugten, mens andre forholder sig mere tvivlsomt.

Annonce:

- Selvfølgelig kan en bil renses, og hvis ikke den er meget slemt tilrøget, så er det nok tvivlsomt, hvor mange der rent faktisk ville kunne lugte, om der var røget i den, skriver brugeren Martin B.

- Men det er da helt 100 procent sikkert, at hvis man i en købssituation er ude og se på en bil, der lugter af tobaksrøg, så vil det få rigtigt mange ikke-rygere og eks-rygere til at dumpe den, skriver han.

Test afslører godt nyt: Vinterdæk er som skabt til de våde danske vinterveje

- Det er hysteri
Ligesom Martin B er inde på, tror brugeren Thors H heller ikke på, at folk overhovedet ville kunne skelne en rygerbil fra en ikke-ryger bil, hvis den har været renset grundigt.

- Bilen ryger en tur til professionel rens, så kan man ikke mærke forskel, om der har været en ryger eller ej. Det er hysteri, men sådan ser der så meget, skriver Thors H.

Uanset om man kan lugte det eller ej, kan rygning være en dårlig idé for din bils værdi.

Annonce:

Specialister i bildata hos firmaet cap-hpi anslår, at en bil, som er blevet kørt af en fast ryger, som har røget i bilen jævnligt, kan være helt op til 2.000 pund - eller cirka 17.000 danske kroner - mindre værd end en tilsvarende bil, som ikke er blevet røget i.

Har du set den? Ulykkelig ejer udlover dusør for oplysninger om stjålet bil

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: