Annonce:
Annonce:

Så få har mistet livet i trafikken i år

Coronanedlukningen har gavnet trafiksikkerheden, viser nye tal

Antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken ligger i årets tre første måneder lavere end samme periode i 2020. Arkivfoto: Finn Frandsen
Antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken ligger i årets tre første måneder lavere end samme periode i 2020. Arkivfoto: Finn Frandsen
Annonce:
Følg Biler

Det er de færreste, som vil mene, at coronanedlukningen har gavnet ret mange steder, men den reducerede trafikmængde, som blandt andet hjemmearbejde har været medvirkende til, har gavnet trafiksikkerheden.

I første kvartal ses et markant fald i antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken, og samtidig er antallet af biler på vejene også langt under normalen.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

I årets tre første måneder har 22 personer mistet livet i trafikken, og det lave antal svarer til et fald på over 40 procent i forhold til første kvartal 2020.

- Selvom der er 22, der har mistet livet i trafikken i årets første kvartal, er det trods alt en glædelig nyhed, at der er langt færre trafikdræbte i år end de forrige år. Det er oplagt, at det store fald har en sammenhæng med coronasituationen. Flere biler på vejene betyder desværre også flere trafikuheld, siger transportminister Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen.

Trafiktallene viser nemlig også, at der var været mellem 20 og 30 procent færre biler på vejene i årets første tre måneder.

I de tre første måneder af 2020 var der 37 personer, der mistede livet i trafikken. I de seneste år har 2017 den værste statistik med 47 trafikdræbte på årets første tre måneder.

Færre kommer til skade
Det er ikke kun antallet af trafikdræbte, som er faldet i år. Det er antallet af tilskadekomne ved trafikuheld også.

I januar, februar og marts i år var der i alt 444 tilskadekomne ifølge de foreløbige tal, som kommer fra Vejdirektoratet.

Det svarer til et fald på 26 procent i forhold til samme periode i 2020, hvor 601 kom til skade.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: