Annonce:
Annonce:

Så mange bilister holder sig stadig hjemme

En femtedel af bilisterne lader stadig bilen stå hjemme

Der er flere biler tilbage på vejene i forhold til nedlukningen i marts 2020. Men hver femte bil holder stadig parkeret. Arkivfoto: Finn Frandsen
Der er flere biler tilbage på vejene i forhold til nedlukningen i marts 2020. Men hver femte bil holder stadig parkeret. Arkivfoto: Finn Frandsen
Annonce:
Følg Biler

Selvom samfundet er begyndt at åbne igen, er der stadig ikke normaltilstand på de danske veje.

Trafiktal fra Transportministeriet viser dog, at der i dag er væsentligt flere på vejene og i den kollektive trafik i forhold til marts 2020, hvor nedlukningen satte ind første gang.

Her var der cirka 56 procent færre personbiler på vejene umiddelbart efter første nedlukning sammenlignet med en tilsvarende uge i 2019.

I uge 11 i 2021 var der cirka 19 procent færre personbilister på vejene i forhold til en normal uge i marts 2019.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Annonce:

- Vi ser alle frem til en yderligere genåbning, og at vi kan tage et skridt mod en mere almindelig hverdag. Det vil naturligt også betyde flere biler på vejene og et større pres på den kollektive trafik. Men coronaen er her stadig, og derfor vil jeg igen opfordre til, at alle husker at holde god afstand, og hvis det er muligt, så rejs uden for myldretiden og tag cyklen eller gå på de kortere ture, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Trafiksikkerheden markant forbedret

Flere skolebørn
Tidligere på året var det blandt andet, at de mindste skolebørn igen fik lov at komme i skole, som var årsag til, at der kom flere biler på vejene igen.

De mindste skolebørn kom tilbage i klasselokalerne i uge seks, og i uge syv lå niveauet for biltrafik cirka 23 procent under niveauet for samme periode sidste år. Biltrafikken over Storebælt lå cirka 18 procent under niveauet for den tilsvarende uge i 2020. I begyndelsen af februar var der til sammenligning knap 30 procent færre personbiler på vejene og over Storebælt i forhold til samme periode sidste år.

Nu kan lempelse ses på trafikken

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Hun vil død og pine med i en regering

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: