Sådan fikser du en tilfrosset lås på få sekunder

Hvis låsen på din bil fryser til, så er der hjælp at hente

Kulden kan fryse låsen til is. Foto: Colourbox
Kulden kan fryse låsen til is. Foto: Colourbox

Nu har vinteren endelig taget rigtigt fast med bidende kulde og snevejr. For børn og barnlige sjæle er det skønt, men for bilejere kan det let blive til en plage. For ikke nok med at vejene er saltede, og ruderne skal skrabes fuldstændigt for at undgå at få en bøde, så kan man også risikere at stå i den situation, at låsen simpelthen er frosset fast. Især hvis man har en ældre bil.

Men der er hjælp at hente med dette lille trick, skriver Mest Motor.

Nogle vælger at hælde varmt vand på låsen, hvilket måske tør den op i øjeblikket, men det kan hurtigt vise sig at være en dårlig idé, når vandet fryser, og man egentlig bare har gjort det hele lidt værre. I stedet bør man fylde en pose med varmt vand, som man kan holde imod låsen. På den måde får låsen varmen fra vandet uden at blive ekstra våd.

Se også: Nytårskur: Så god en bilhandel kan du lave i weekenden

Husk at få låsen smurt
Det er altid en god idé at få smurt låsen, inden kulden kommer. Selvom det selvfølgelig ikke nødvendigvis vil stoppe låsen fra at fryse til, så er det en kæmpe hjælp, når kulden kommer snigende.

Det er også en god idé, selvom man aldrig bruger den gammeldags lås i sin bil, men derimod har centralås, for man ved aldrig, hvornår man får brug for den.

Samtidigt er det altid en god idé at aftørre bilens gummilister og smøre dem med silikone, så undgår du også, at hele døren simpelthen fryser til.

Se også: Beskyt dit budget: Her er de dyreste bilreparationer

58 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere