Annonce:
Annonce:

Sådan prøver de at snyde dig: Flere klager over biludlejerne

Antallet af klager over biludlejning i Europa er steget markant over de seneste år

Biludlejning i Europa har givet anledning til flere og flere klager, og det er særlig ekstrabetaling, der er et problem. Foto: Colourbox
Biludlejning i Europa har givet anledning til flere og flere klager, og det er særlig ekstrabetaling, der er et problem. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Biler

Vi oplever flere og flere problemer, når vi lejer en bil i Europa på ferieturen eller forretningsrejsen.

I hvert fald er antallet af forbrugere, der klager over billeje i Europa, steget med 40 procent de seneste tre år. Det viser tal fra de nordiske Forbruger Europa-kontorer.

Tallene afslører, at de mest almindelige problemer er ekstraudgifter til forsikring eller efterbetaling af skader på bilen.

Det hyppigste problem er, at prisen blev dyrere, end kunden havde sagt ja til under booking af bilen. Ofte skal man som kunde købe en ekstra forsikring på stedet for at kunne få bilen udleveret. Det kan også skyldes, at biludlejeren opkræver betaling for skader på bilen, efter forbrugeren har afleveret bilen.

Annonce:

- Det er ikke i orden, at billejen bliver dyrere end forbrugeren har accepteret under bookingen. Man skal kunne regne med den aftale, man har indgået på forhånd. Hvis man bliver mødt med nye krav, når man henter bilen, så vælg et andet biludlejningsfirma, siger Lars Arent, leder af det danske Forbruger Europa-kontor.

Han rådgiver billejere til at være stædig omkring kontrakten.

- Hvis det ikke er muligt at vælge et andet biludlejningsfirma, så betal de opkrævede gebyrer, men få det indskrevet i kontrakten, at du er uenig i beløbet. Send straks en klage til selskabet, siger Lars Arent.

Eksploderet dæk? Det stopper ikke denne kvindelige bilist

Vær omhyggelig
Forbruger Europa har fem råd til dig, hvis du står for at skulle leje en bil i Europa:

1. Tjek, hvad der er inkluderet i prisen

Læs omhyggeligt i betingelserne, hvad der er inkluderet i prisen, og sammenlign betingelserne hos forskellige udlejningsfirmaer inden booking. Nogle udlejningsfirmaer tilbyder en lav basispris, men meget dyre tilvalg, mens andre har disse tilvalg medregnet i basisprisen. Noget så simpelt som førerens alder og antallet af førere kan påvirke prisen, hvis de regnes som et tilvalg.

Annonce:

2. Forstå kontrakten, inden du underskriver

Selvom du har booket bilen på nettet, så underskrives den reelle kontrakt først, når du afhenter bilen hos biludlejningsfirmaet. Tag dig tid til at læse kontrakten, og gem kopier af alle dokumenter, du underskriver. Du skal ikke underskrive kontrakten, hvis du ikke forstår den.

3. Kontroller forsikringsvilkårene, inden du underskriver

Dette gælder også, hvis du har booket bilen online. Vær forberedt på, at biludlejningsfirmaet vil forsøge at sælge ekstra forsikring, når du afhenter din bil. Husk, at nogle af disse måske allerede er inkluderet i din rejseforsikring.

4. Betal med kreditkort

De fleste biludlejningsfirmaer kræver, at du betaler med kreditkort, hvor de kan reservere et depositum. Derudover kan du kontakte din bank for hjælp med tilbagebetaling i tilfælde af et problem mellem dig og udlejningsbureauet.

5. Undersøg bilen ved udlevering og aflevering

Annonce:

Tjek bilen med en ansat fra biludlejningsfirmaet ved udlevering. Sørg for at få alle skader noteret, og anmod om en kopi af inspektionsrapporten. Når du returnerer bilen, skal du ligeledes sørge for at få en rapport om, hvilken tilstand bilen returneres i. Du kan supplere rapporten ved at tage billeder af bilen i forbindelse med både afhentning og aflevering. Så har du beviser og kan protestere, hvis udlejningsfirmaet opkræver efterbetaling for skader på bilen.

Efter ny minibil skuffer i crash-test: Fravælg de billigste udgaver

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: