Annonce:
Annonce:

Sådan vil bilgigant gøre op med værkstedsfordomme

Ford vil tage dig med på din bils værkstedsbesøg

Sådan fungerer Fords video-tjek af bilen. Video: Ford
Annonce:
Følg Biler

For at undgå, at bilforhandlere og -værksteder får et dårligt ry eller bliver ofre for fordomme, vil Ford nu som de første herhjemme introducere video-gennemgang af din bils værkstedsbesøg.

Konkret betyder det, at en Ford-mekaniker optager gennemgangen af din bil på video, mens mekanikeren kommenterer tilstanden på din bil, og gør det klart for dig, hvad der eventuelt skal udbedres.

Når det er klaret, sendes videoen til dig, så du selv kan se, hvad mekanikeren anbefaler og hvorfor.

- Ford Video Check er en videobaseret kommunikationsplatform, der gør processen på værkstedet meget mere gennemskuelig og er med til at øge både tilliden og kundetilfredsheden, udtaler Jörg Pilger, marketingsdirektør i Ford Customer Service Division i Europa.

Ford Video Check, som systemet hedder, dokumenterer og forklarer, hvilket arbejde der eventuelt skal udføres.

Annonce:

Når videoen er blevet optaget sender Ford-forhandleren den direkte til dig via SMS og e-mail. Udover selve videoen indeholder sms/mailen også tilbud på udbedring af de eventuelle reparationer, som du med ét enkelt klik kan acceptere og bekræfte udbedringen.

Hos FDM er man som udgangspunkt positivt stemt over for den slags tiltag.

- Det kan fjerne misforståelser, hvor kunden siger A, men værkstedet hører B.

Systemet kan fange nogle af misforståelserne og uoverensstemmelserne, der kan opstå, siger Michael Nielsen, jurist i FDM, til Ekstra Bladet.

- Hvis der er en bule på bilen, og kunden mener, den først er kommet efter værkstedsbesøget, men værkstedet mener, den var der inden, så kan systemer som det her være med til at fange noget af det, siger han.

Kunne forhindre alvorlige ulykker: Knap hver anden dansker utryg ved tanken

Din bil er sund og rask
Med Ford Video Check kan mekanikerne hos Ford-forhandlere filme og tydeliggøre de problemer, der findes under for eksempel et serviceeftersyn. Du kan også opleve, at din bils besøg på værkstedet, resulterer i en video, hvor du får at vide, at din bil er sund og rask.

Annonce:

- Vi valgte at arbejde med Ford Video Check, fordi det er vigtigt at tydeliggøre for vores kunder, hvilket arbejde, der helt konkret skal udføres på deres bil, siger Paul Hayes, som er franchise direktør i Ford.

- Vi føler, at det skaber større troværdighed i forhold til det arbejde, vi udfører. Og siden projektet løb af stablen, har vi set en stigning i mængden af reparationer, som vores kunder har bedt os om at udføre, siger han.

FDM kan kun se et potentielt problem med de data, som værkstedet får.

- Det eneste problem, jeg kan se, er, hvordan Ford gør brug af de data, de får? Ford vil sikkert sige, at de ikke bruges til noget, men det er et problem, hvis Ford sælger dataen eller anden brug i strid med persondataloven. Overordnet er det en fin og avanceret løsning, og vi ser gerne mere af det, siger Michael Nielsen.

Ford Video Check lanceres hos alle Ford-forhandlere og autoriserede værksteder på tværs af Europa i den kommende tid. I Danmark er knap 20 Ford-forhandlere trænet og i gang med Ford Video Check - og Ford forventer, at det er fuldt implementeret inden årsskiftet.

Annonce:

Bilgigant rykker ind på nyt marked: Kan trække tre heste eller yacht på otte meter

Hvad siger du? Er det en god idé?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: