Sår tvivl om Bugattis fartrekord

For nyligt slog Bugatti rekorden som indehaver af verdens hurtigste bil, men konkurrenterne undrer sig over metoden

Svenskerne bag superbilen Jesko tror på, at de kan køre hurtigere end 300 miles i timen. Foto: Koenigsegg
Svenskerne bag superbilen Jesko tror på, at de kan køre hurtigere end 300 miles i timen. Foto: Koenigsegg
Følg Biler

Verdens hurtigste bil er en specialudgave af Bugatti Chiron. I sidste uge præsterede bilen at nå en topfart på hele 304,77 miles i timen, eller 490 km/t.

Men flere af fart-konkurrenterne sår nu tvivl om rekorden, fordi Bugatti kun valgte at køre i én retning, da de slog rekorden.

Det skriver TopGear.

Det er nemlig sådan, at når bilmærker sætter fartrekorder, skal de først køre bilen, så hurtigt den kan, den ene vej på en strækning. Derefter vender de bilen og kører herefter, så hurtigt den kan, i modsatte retning.

Sådan er reglerne i hvert fald, hvis man vil godkendes af Guinness World Records som værende indehaver af den hurtigste bil i verden. Metoden er sådan for blandt andet at eliminere eventuelle fordele, som bilerne kan opnå i forhold til vindforhold og lignende.

Bugattis rekord på 304,77 miles i timen er ikke godkendt af Guinness World Records, men kun af den tyske institut TÜV, fordi Bugatti kun kørte Chironen den ene vej rundt på testbanen. 

- Vi vil gerne lykønske dem, siger en talsperson fra Koenigsegg til TopGear.

- Det er en flot præstation. Hvis den produktionsklare udgave af  samme bil kan køre hurtigere end 284,55 miles i timen - eller 277,9 miles i timen som gennemsnit af at køre i begge retninger - så vil det tage tronen fra Agera RS som den hurtigste bil indtil nu, siger talspersonen, som altså yderligere understreger, at Bugattis rekordbil ikke er en produktionsklar model, men en prototype.

Her smadrer svensk superbil vild fartrekord på offentlig vej

Anerkender ikke rekord
Det amerikanske firma Hennessey bygger også lynhurtige biler, og de har tidligere været indehaver af rekorden som verdens hurtigste bil.

Heller ikke de er helt overbeviste af Bugattis fartrekord.

- Jeg har ventet på, at Bugatti vil gå efter så høje tal, og jeg er imponeret over farten. Jeg spekulerede i, at der var en chance for, at folkene fra Wolfsburg/Molsheim ville prøve på noget som dette, men jeg troede ikke, at det ville ske før 2020. Jeg er dog overrasket over, at Bugatti ikke kørte i begge retninger, siger John Hennessey, direktør i det amerikanske firma, til TopGear.

- Vi lykønsker vores venner hos Bugatti for at opnå så fantastisk en fart. Men som en Bugatti-ansat engang fortalte mig; 'næste gang sørg for at køre i begge retninger,' lyder det fra John Hennessey.

Til TopGear fortæller han, at de i højere grad anser Koenigsegg fra byen Ängelholm som deres store konkurrenter, når det kommer til fartrekorder.

- De bygger smukke og hurtige biler. Og når folkene fra Ängelholm sætter sig for at slå en fartrekord, så gør de det på den rigtige måde, siger John Hennessey.

Køre lige så hurtigt
Snart sender Koenigsegg en ny bil på gaden med navnet Jesko. Bilen har en 5.0-liters V8-motor, som producerer 1578 hk, og svenskerne tror på, at den kan komme over 300 miles i timen.

- Vi har sagt det før, og vi siger det nu: En højhastighedsudgave af Jesko burde kunne køre hurtigere end 300 miles i timen, siger talspersonen.

Selv om Bugatti har meldt sig ud af de vilde fartrekorder, har vi vist ikke hørt det sidste i denne kamp.

Her 'kører' juletræ 280 km/t - og sætter verdensrekord

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind