Annonce:
Annonce:

Salget af elbiler steg med 98 procent

Mens salget af elbiler steg i august, faldt det samlede salg af personbiler, oplyser De Danske Bilimportører

Trods den store stigning udgør salget af elbiler fortsat en meget lille del af det samlede bilsalg. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Trods den store stigning udgør salget af elbiler fortsat en meget lille del af det samlede bilsalg. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Biler

Selv om elbiler stadig udgør en lille del af det samlede bilsalg i Danmark, så var der en stor stigning i salget af elbiler i august.

I august blev der solgt 340 elbiler herhjemme. Det er næsten 98 procent flere end i august sidste år, hvor der blev solgt 172 elbiler.

Det oplyser brancheorganisationen De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Kinesisk elbil vil indtage det danske marked

Stadig kun en lille del af det samlede salg
Trods den store stigning udgør salget af elbiler fortsat en meget lille del af det samlede bilsalg, da der i august blev solgt 18.697 personbiler.

Ifølge Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank, rykker salget af elbiler sig fortsat langsomt i forhold til salget af mere konventionelle biler.

Annonce:

- I august blev der solgt 340 elbiler. Det er næsten dobbelt så mange som sidste år, men stadig meget beskedent sammenlignet med de over 18.000 mere konventionelle biler, der blev solgt i august.

- Det understreger, at udviklingen hen mod en mere eldrevet bilpark fortsat går langsomt, skriver Louise Aggerstrøm Hansen i en kommentar.

Augusts samlede salg af personbiler endte knap 10 procent lavere i forhold til salget i samme måned sidste år, hvor der blev solgt 20.741 biler.

Ekstra mange biler
Med til historien hører det, at der i august sidste år blev solgt ekstra mange biler forud for strammere lovgivning, der trådte i kraft fra 1. september 2018.

Ses der på det samlede salg af elbiler i de første otte måneder af 2019, er der blevet solgt 3139 elbiler mod 747 elbiler i samme periode af 2018.

Samtidig ligger det samlede salg af personbiler efter de første otte måneder på 157.646 personbiler, hvilket er så godt som ens med de 157.916 biler, der var solgt på samme tidspunkt sidste år.

Annonce:

- Konklusionen er fortsat, at vi samlet set på året, er på et ganske højt og meget tilfredsstillende niveau.

- Der har været lovgivning, som resulterede i et meget stærkt første kvartal og derefter en normalisering på niveau med sidste år, siger Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører, i pressemeddelelsen.

Skal du køres på hospitalet? Så kan det nu blive i en elbil

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: