Salget af personbiler er på vej mod alle tiders rekord

For første gang vil der blive solgt over 200.000 biler på et år. Lavere afgift kan dog endnu ikke aflæses

Peugeot 208 blev den mest solgte bil i november. I alt blev 882 stk. indregistreret. (Foto: PR)
Peugeot 208 blev den mest solgte bil i november. I alt blev 882 stk. indregistreret. (Foto: PR)

Salget af personbiler fortsætter med at stryge derudad i Danmark, og for første gang nogensinde ser antallet af solgte personbiler ud til at blive over 200.000 på et enkelt år.

Det viser de seneste tal fra De Danske Bilimportører.

I november blev der solgt 17.038 personbiler, hvilket er 12 procent flere end i samme måned sidste år. Det bringer det samlede antal solgte personbiler op på 189.631 for årets første 11 måneder.

- Salget af personbiler i november var meget tilfredsstillende og konsoliderer den udvikling, vi har set gennem hele året.

Nemlig at det samlede salg af personbiler fortsat er på vej mod at sætte rekord for sjette år i træk og nå op på de magiske 200.000 biler for første gang, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør for De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse.

Registreringsafgift reduceret
Netop november var en speciel måned for bilmarkedet, da registreringsafgiften i forbindelse med finanslovsaftalen på Christiansborg blev reduceret for første gang nogensinde.

Nedsættelsen af afgiften trådte først i kraft 20. november, og derfor kan en eventuel forandring af forbrugernes lyst til at købe nye biler endnu ikke aflæses.

- Man kunne ellers let forestille sig, at aftalen om lavere registreringsafgift førte til en pause i indregistreringerne, indtil nye systemer og detaljer var på plads.

- Det kan være, at vi vil se lidt til den effekt i december. Den lavere registreringsafgift i sig selv kan til gengæld øge salget af nye biler på lidt længere sigt, siger forbrugerøkonom Las Olsen fra Danske Bank i en pressemeddelelse.

Tallene fra De Danske Bilimportører baserer sig på Skats officielle tal, der senest er opgjort 28. november. Derfor er det endelige antal solgte biler for november en lille smule højere end 17.038, lyder det fra De Danske Bilimportører.

2 kommentarer
Vis kommentarer