Annonce:
Annonce:

Salgsboom: Danskerne vil have luksusbiler

Hvis du tror, at danskerne kun vil have mikrobiler, så kan du godt tro om igen

Porsche er blandt de mærker, der kan juble over årets salg. De er gået frem med mere end 100 procent. Her ses den nye 911 Carrera GTS. Foto: PR
Porsche er blandt de mærker, der kan juble over årets salg. De er gået frem med mere end 100 procent. Her ses den nye 911 Carrera GTS. Foto: PR
Annonce:
Følg Biler

Bilsalget har slået rekorder flere år i træk, men selvom de mest solgte biler igen var blandt de mindre og dermed billigere modeller, som Peugeot 208 og Volkswagen Up!, så er det dog ikke det eneste marked, der er vokset.

For hvor salget af 'almindelige biler' steg med 7,1 procent i 2016, så steg de såkaldte premiummærker samtidigt med hele 9,3 procent i gennemsnit. Det skriver FDM.

De Danske Bilimportører har tidligere peget på leasing som en årsag til det stigende salg af biler i den højere prisende.

Audi topper
Med 8636 biler solgt i 2016, så topper Audi klart listen over danskernes yndlings premiumbiler. Det er en stigning på 20,7 procent i forhold til sidste år.

Den mest sælgende Audi var A4, hvor der blev solgt 2.378 eksemplarer. Der er dog ikke langt ned til den noget større A6, der solgte i 1398 eksemplarer.

Annonce:

I superbil-enden er der blevet indregistreret hele to Audi R8'ere i landet sidste år.

Audi bliver dog åndet i nakken af Mercedes-Benz, der har solgt 8624 eksemplarer, hvilket er en stigning på 36,1 procent i forhold til sidste år.

De kan også godt tillade at poppe champagnen hos Porsche og Jeep, hvor de i 2016 har kunnet præsentere stigninger i salget på over 100 procent. Jeep rammer endda næsten 200 procent. 197,6 procent bliver det for premiumproducenten.

Google udfordrer Uber med vildt patent

Tesla uden betydning
At markedet stadig blomster, efter at Teslas salg nærmest forsvandt sidste år, hvor det faldt med hele 93,6 procent efter en afgiftsændring, kan i sig selv være noget af en overraskelse, da man let havde kunne forestille sig, at så markant en producent ville sætte spor i salget.

I 2016 blev der kun solgt 176 nye Teslaer i Danmark.

Trump truer markedet: Disse biler går en svær fremtid i møde

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: