Annonce:
Annonce:

Se hæsblæsende video: Honda generobrer titlen som Nürburgrings hurtigste

Civic Type R slår Volkswagen med tre sekunder

Se, hvordan Hondas nye Civic Type R klarer de 21 kilometer med mange sving. Video: Honda
Annonce:
Følg Biler

Blandt bilfabrikkerne er der en evig kamp om at kunne prale med at have bygget den bil, der kan komme hurtigst rundt på den legendariske Nürburgring Nordschleife i Tyskland. 

Nu har Honda skubbet Volkswagen af pinden med deres nye Civic Type R, der er den hurtigste serieproducerede forhjulstrukne bil, der nogensinde har været rundt på de knap 21 kilometer.

Den nye Civic Type R er udstyret med en to-liters VTEC Turbo-motor, som smider 306 hestekræfter ned til forhjulene, og den cocktail rakte til en tid rundt på Nordschleife på 7 minutter og 43.8 sekunder - tre sekunder hurtigere end den tidligere rekord og otte sekunder hurtigere end Honda egen tidligere udgave af Civic Type R.

Oldebarn til legendarisk polarforsker krydser Antarktis... i en Hyundai

Næsten standard
Tiderne på Nürburgring er ofte omgærdet af stor debat, fordi man ikke kan være sikker på, at bilfabrikkerne konkurrerer på lige vilkår.

Annonce:

Honda fortæller selv, at den Civic Type R, som satte rekordtiden, var en tæt på standard Type R, som for en sikkerheds skyld havde installeret et sikkerhedsbur.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hondas nye Civic Type R kommer med 306 hestekræfter fra en to-liters motor. Foto: Honda
Hondas nye Civic Type R kommer med 306 hestekræfter fra en to-liters motor. Foto: Honda

Japanerne fastholder, at sikkerhedsburet ikke gav bilen mere stivhed og fortæller, at de fjernede bagsæderne og radioen for at kompensere for den øgede vægt fra sikkerhedsburet.

- Hastigheden i svingene i den nye Type R er højere, fordi bilen generelt er bredere, har bredere dæk og længere akselafstand, lyder forklaringen fra Ryuichi Kijima, ledende chassis-ingeniør for Civic Type R hos Honda, på, hvor de otte sekunder blev fundet i forhold til den tidligere model.

Nu går der sikkert ikke længe, før Volkswagen eller en af de andre bilfabrikker forsøger sig med at slå Civic Type R væk fra tronen som Nürburgrings hurtigste forhjulstrækker. 

Ærlig politichef: Giver bøde til sig selv

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: